KAZEN

To so naredili ruski novinarki, ki je sabotirala dnevnik državne televizije

Sodišče jo je kaznovalo z globo 258 evrov.
Fotografija: Njeno sporočilo je bilo jasno. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Njeno sporočilo je bilo jasno. FOTO: Twitter

Rusko novinarko Marino Ovsjanikovo je sodišče po ponedeljkovem protivojnem protestu na državni televiziji danes spoznalo za krivo kršenja zakonodaje o protestih. Sodišče jo je kaznovalo z globo 30.000 rubljev oziroma 258 evrov zaradi »organizacije nedovoljenega množičnega dogodka«, poroča britanski BBC.

Preberite še: 

image_alt
Janša v Kijevu, znano, kaj je po srečanju z njim dejal Zelenski (FOTO)

Protestnica naj bi po poročanju neodvisnega ruskega spletnega portala Meduza kaznovali zaradi videonagovora, ki ga je posnela pred protestom, ne zaradi samega protesta.

Ovsjanikova je v ponedeljek zvečer na ruski državni televiziji s protestnim plakatom in glasnimi vzkliki prekinila poročila v živo. V rokah je imela napis »Ustavite vojno. Ne verjemite propagandi. Tu vam lažejo«. Ob tem je večkrat vzkliknila »Ne vojni!«. Televizija je nato prekinila oddajanje v živo in začela predvajati posnetke iz bolnišnice. Novinarko so kmalu zatem aretirali. Njeni zagovorniki so se sprva bali, da bo obsojena za namerno širjenje domnevnih lažnih informacij o ruski vojski, za kar je v okviru novega zakona zagrožena 15-letna zaporna kazen.

Preberite tudi: 

image_alt
O Janševem odhodu v Ukrajino tudi CNN in drugi svetovni mediji (FOTO)

Rusija je v zadnjih tednih zaostrila ukrepe proti neodvisnim medijem in kritičnim glasovom. Številni mediji so že zaprli svoja vrata, več novinarjev pa je zapustilo državo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije