OZON

To morate videti: za predjed postrežejo ocvrt zrak

Cvrtje iz moke tapioka prepihavajo z ozonom. Gostje ga dobijo zastonj, za dobrodošlico.
Fotografija: Narejeni so iz tapiokinega testa. FOTO: Pr
Odpri galerijo
Narejeni so iz tapiokinega testa. FOTO: Pr

CASTELFRANCO VENETO – V italijanskem mestu Castelfranco Veneto je restavracija, ki je pritegnila pozornost svetovne javnosti, potem ko je na jedilnik uvrstila ocvrt zrak. Glavni kuhar restavracije Feva je povedal, da je želel s to jedjo ujeti bistvo sedenja na prostem in dihanja svežega zraka. Ne preseneča, da je kreacijo imenoval kar aria fritta oziroma ocvrt zrak. Nicola Dinato priznava, da je ime nekoliko zavajajoče, saj gre za cvrtje iz moke tapioka, ki jo najprej spečejo, nato pa ocvrejo v vročem olju. Je pa res, da je pri pripravi vpleten tudi zrak oziroma njegov manj priljubljeni del – ozon.
Narejeni so iz tapiokinega testa. FOTO: Pr
Narejeni so iz tapiokinega testa. FOTO: Pr

Potem ko tapioko spečejo in ocvrejo, jo za deset minut prepihavajo z ozonom, kar daje jedi prav poseben vonj. Na koncu ocvrt zrak postavijo na posteljico iz sladkorne pene, ki naj bi goste restavracije spominjala na oblake.
Nicola je izjemen kuhar. FOTO: Pr
Nicola je izjemen kuhar. FOTO: Pr

V zadnjem mesecu se je novica o nenavadni jedi pojavila v skoraj vsaki pomembnejši kulinarični reviji. Spremljala jo je informacija, da je treba za eno porcijo odšteti nekaj manj kot 30 evrov. Pozneje se je oglasil uslužbenec iz restavracije in ta podatek zanikal.


Povedal je, da ocvrt zrak brezplačno postrežejo gostom kot dobrodošlico. »Vedno ga serviram kot predjed, saj želimo goste spomniti, da je treba življenje obogatiti z novimi izkušnjami,« je ponosen Nicola. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije