ZANIKALEC VIRUSA

Teoretik zarot organiziral zabavo in umrl

Znake okuženosti naj bi kazal dva tedna pred smrtjo.
Fotografija: Umrl je star 60 let zaradi virusa, katerega nevarnost je zanikal (simbolična fotografija). FOTO: Myshkovsky, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Umrl je star 60 let zaradi virusa, katerega nevarnost je zanikal (simbolična fotografija). FOTO: Myshkovsky, Getty Images, Istockphoto

Priljubljeni norveški teoretik zarot Hans Garder (60), ki je zanikal nevarnost novega koronavirusa, je umrl prav zaradi bolezni covid 19, ki jo ta virus povzroča. Preden je zbolel, je doma gostil dva dogodka.

Garder je umrl 6. aprila, prvi izsledki obdukcije pa so pokazali, da je bil okužen z novim koronavirusom. Predvidevajo, da je imel simptome okužbe približno dva tedna pred smrtjo. Družina naj bi ga silila k obisku zdravnika, a tega ni storil.

Po poročanju norveških medijev je nekaj dni pred smrtjo priredil nelegalno zbiranje, na katerem je bilo najmanj 12 okuženih ljudi. Točno število zbranih policija še ugotavlja.

Na Norveškem je od 16. marca prepovedano zbiranje ljudi zaradi epidemije. »Kaj je razlog za take ukrepe, da bi preprečili okužbe, ki so podobne prehladu ali gripi? Ali hočejo s tem prikriti, da se koronavirus ne prenaša s človeka na človeka?« je zapisal pred časom. Gerder je pisal tudi o iluminatih ter da je Joe Biden ukradel zmago na lanskih predsedniških volitvah v ZDA.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas