MNOŽIČNI PROTESTI

Tekle so solze: Floydov brat obiskal kraj zločina

George je bil miroljuben in ne bi želel uničevanja svojega mesta.
Fotografija: Terrence Floyd je obiskal kraj smrti njegovega brata. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Terrence Floyd je obiskal kraj smrti njegovega brata. FOTO: Reuters

Številna večja mesta v ZDA se še borijo s hudimi protesti, ki jih je zanetila nasilna smrt temnopoltega Georgea Floyda. Slednjemu se je s čustvenim obiskom mesta zločina v Minneapolisu poklonil tudi brat Terrence.

Ob obisku kraja, kjer je v primežu policistov umrl brat, se je Terrence sesedel na tla, ganila pa ga je tudi podpora protestnikov proti policijskemu nasilju. V solzah je nagovoril protestnike, naj vztrajajo pri svojih zahtevah, toda naj pri tem ne povzročajo uničenja. Glasno je tudi zahteval, naj oblasti kaznujejo še druge tri policiste, ki so sodelovali pri uboju njegovega brata.

»Naj bratovo ime še naprej odmeva. Vendar moramo svoje zahtevati na miren način,« je dejal Terrence. »Včasih me napade jeza, najraje bi znorel. A tukaj sem. Moj brat ni bil tak. Bil je miroljuben. Veliko ljudi zanj pravi, da je bil nežni velikan.« Kot je pozneje tudi dejal v pogovoru za oddajo Good Morning America, bi tudi George želel pravico, a bi jo gotovo iskal na drug način, ne z razbijaškimi protesti.

»Nič ni narobe s tem, da smo jezni, a moramo ta čustva preusmeriti v kaj dobrega in spremembe doseči na drugačen način. Po tej poti smo že šli. George si ne bi želel uničevanja svojega mesta.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije