BEGAL JE

Teden dni je taval po gozdu

Eugene Jo se je odpravil na organizirani pohod, a se je oddaljil od skupine. Begal je po hribovju zunaj Los Angelesa, pet dni je bil brez hrane.
Fotografija: Preživel je teden dni tavanja po losangeleškem hribovju.
Odpri galerijo
Preživel je teden dni tavanja po losangeleškem hribovju.

LOS ANGELES – Eugene Jo se je že večkrat odpravil na pohod z upokojenci, a se mu še nikoli ni pripetilo, da bi se oddaljil od skupine in jo povsem izgubil. Rešili sta ga trezna glava in dobra telesna pripravljenost, so se 73-letnemu gospodu pozneje klanjali reševalci.

Eugene je namreč teden dni taval po gozdu, in čeprav so njegovi vrstniki takoj po prihodu na cilj po načrtovani desetkilometrski trasi opazili, da enega od udeležencev ni, in obvestili policijo, možakarja preprosto ni bilo mogoče najti. Odtaval je namreč globoko v gozd in izgubil občutek za orientacijo, svoje je seveda pridal neznanski strah.


Tretji dan mu je že zmanjkalo hrane, vode je bilo le še za vzorec, na srečo pa je imel veliko zalogo moči in živcev, da ni obupal in se prepustil usodi. Ko je po tednu dni tavanja nedaleč stran zaslišal glasove, je nemudoma začel vpiti in klicati na pomoč, ko pa je pred seboj uzrl reševalce, je od sreče in olajšanja kar odkorakal proti skupini osuplih obrazov. Reševalci namreč niti v sanjah niso pričakovali, da bodo pogrešanega našli na nogah in pri močeh!

Eugena so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, tam pa na srečo niso odkrili hujših posledic nesrečnega pohajkovanja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije