'Koronastanje' na Hrvaškem: na novo potrjenih 34 okužb

Najhujše je v Đakovu in Zagrebu.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Gettyimages
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Gettyimages

V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem potrdili 34 novih primerov okužb s covid 19, 20 so jih potrdili v glavnem mestu. Večina naj bi se jih okužila v nočnih klubih, eden izmed okuženih pa naj bi bil odkrit v zaporu na Remetincu. Hrvati so testirali 730 oseb, v bolnišnicah se zdravi 65 okuženih, ena potrebuje predihavanje z ventilatorjem.

Trenutno je najhujše v hrvaškem mestu Đakovo, kjer vladajo izredne razmere. Kar petina prebivalstva je zaradi novega koronavirusa v samoizolaciji. Okužbe so najprej potrdili pri redovnicah, iz samostana pa se je začel virus širiti po mestu. Doslej so okužbo potrdili pri več kot 120 prebivalcih, v zadnjih 24 urah so na tem območju potrdili še sedem novih primerov. 

Graf okuženosti na Hrvaškem. FOTO: A. L.
Graf okuženosti na Hrvaškem. FOTO: A. L.

Graf okuženosti na Hrvaškem. FOTO: A. L.
Graf okuženosti na Hrvaškem. FOTO: A. L.

 

Kacin je povedal, kdaj bi lahko Slovenija zaprla mejo s Hrvaško


V nedeljo so hrvaške oblasti poročale, da so v zadnjih 24 urah potrdili 67 novih primerov okužb s koronavirusom. Samo v Zagrebu so zabeležili 44 novih primerov. Zaradi poslabšanja situacije in slabše epidemiološke slike so v Zagrebu znova vzpostavili koronavirusne ambulante, v katerih poteka svetovanje. 



Znani so tudi novi podatki okuženosti v Sloveniji. V zadnjih 24 urah so bili med 300 testiranimi potrjeni štirje primeri okužb z novim koronavirusom. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije