Tako je pokazal, da noče Trumpovega denarja

Američan uničil ček z državno finančno pomočjo. V ZDA je brez dela ostalo več kot 36 milijonov ljudi.
Fotografija: Šokiral je marsikaterega rojaka. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Šokiral je marsikaterega rojaka. FOTO: Facebook

Po spletu je zakrožil posnetek Američana, ki se več kot očitno ne strinja s predsednikom Donaldom Trumpom in njegovim početjem. Tudi Američani so namreč med pandemijo od države dobili finančno pomoč, omenjeni moški pa jo je spektakularno zavrnil.

Pred kamero je ček za 1200 ameriških dolarjev raztrgal in ob tem dejal, da "v njegovi hiši ne potrebujejo Trumpovega denarja". Ček z državno pomočjo je bil prvič v ameriški zgodovini podpisan z imenom predsednika, sicer državne čeke, denimo za vračilo dohodnine, podpisujejo zaposleni v finančni službi, ki jih tudi izdaja. Strokovnjaki, ki so si posnetek ogledali, so prepričani, da je ček pristen, da pa je moški lahko, preden ga je uničil, prek mobilne aplikacije denar nakazal na svoj račun.


Spet drugi so bili nad početjem Američana zgroženi, saj bi jim omenjeni znesek prišel več kot prav, od začetka epidemije je namreč v ZDA brez dela ostalo več kot 36 milijonov ljudi, veliko je lastnikov malih podjetij, ki so jih zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa morali zapreti in so ostali brez prihodkov. Brezposelnost v Ameriki naj bi po napovedih ekonomistov iz investicijske banke Goldman Sachs dosegla kar neverjetnih 25 odstotkov, kar bi bilo primerljivo obdobju velike gospodarske krize, ki je državo zajela v tridesetih letih prejšnjega stoletja ter se razširila po vsem svetu. Trenutna stopnja brezposelnosti v Ameriki je 14,7 odstotka.

Bela hiša menda razmišlja, da bi državljanom namenila enkratno denarno pomoč še enkrat, a se morajo o tem, kakor tudi o njeni višini, še uskladiti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije