SKRIVNA AKTIVNOST

Svingerji v Istri so se po razkritju plaže preselili na novo lokacijo

Objavljeno 27. avgust 2019 16.22 | Posodobljeno 27. avgust 2019 16.22 | Piše: T. H.

Po razkritju plaže Punta Križ so se svingerji preselili v Anacondo. Tam partnerje za seks izbirajo ženske, možje pa jih gledajo.

Klub Anaconda je najbolj vroča lokacija za svingerje v Istri. FOTO: Swingers Club Anaconda
ROVINJ – Čeprav je bilo po razkritju ene najbolj razvratnih svingerskih destinacij na hrvaški obali, plaže Punta Križ, pred nekaj leti videti, da bo Rovinj izgubil naslov najbolj vročega mesta za tovrstno dejavnost, se to ni zgodilo. Zaradi kontrole redarjev se je vroče dogajanje le preselilo z javne plaže med zidove več lokalov, kjer se obiskovalci še naprej vdajajo strastem in si izmenjujejo spolne partnerje.

Trenutno najbolje obiskan je nočni klub Anaconda, ki je odprt do jutranjih ur. Kot je za hrvaški spletni portal 100posto.hr zaupala vodja kluba, pri njih velja pravilo, da ženske izbirajo moške, ti se ji lahko pridružijo, svojevrsten rekord je bil, ko je nemška državljanka med enim obiskom zamenjala kar 15 moških, medtem ko je dogajanje opazoval njen mož. V Anacondo najraje hodijo Italijani, Avstrijci in Nemci pa tudi Slovenci.

image
Plaža Punta Križ, zaradi katere je postal Rovinj središče svingerskega turizma. FOTO: rovinj.com

Tudi drugod na Jadranski obali je v teh dneh še bolj vroče, kot so temperature zraka. Svingerski klubi delujejo po vsej Istri, v Poreču je na primer Casa Erotica, na Reki imajo Elite Swinger Club Prive, tovrstne zabave pa občasno organizirajo tudi na različnih začasnih lokacijah, v hotelih, zasebnih namestitvah in na jahtah.

Sicer pa so klubi in dogodki za svingerje za nekatere nekaj povsem običajnega. Na Jamajki denimo pripravljajo Young Swingers Week, ki je zelo dobro obiskan, čeprav je zgornja starostna meja 45 let. Zelo znan je tudi festival Swingfields v Veliki Britaniji, na katerega pridejo pari z vsega sveta. Mnogi doma seveda ne povedo, kam se odpravljajo, njihovi otroci ali starši so prepričani, da si ogledujejo turistične znamenitosti.
Deli s prijatelji