STRELSKI POHOD

Strokovnjak je analiziral rokopis dečka Koste: kaj ta pove o njem?

»Kosta ni nor, z zadovoljstvom je delal spisek žrtev.«
Fotografija: Bil je odličnjak. Streljal pa naj bi zaradi cveka. FOTO: Zaslonski Posnetek
Odpri galerijo
Bil je odličnjak. Streljal pa naj bi zaradi cveka. FOTO: Zaslonski Posnetek

»Kosta K. (13) ni nor in je 3. maja na Vračarju zavedno zagrešil grozovit masaker v Osnovni šoli Vladislava Ribnikarja. Ravna po zdravi pameti in je z veseljem napisal seznam žrtev. Imena in priimke je na seznam zapisal z ločenimi črkami, kar kaže, da se je vživel v predstavo in si zamislil dejanje umora in odziv družbe,« je za Informer ocenil profesor dr. Radoslav Svičević, forenzik in strokovnjak za grafoskopijo. 

Imena in priimke je na seznam zapisal z ločenimi črkami, kar naj bi kazalo na to, da se je vživel v predstavo in si zamišljal dejanje umora in odziva družbe, je ocenil Svičević.

image_alt
»Množični morilci so preračunljivi narcisi. Psihološka profila Koste in Uroša sta enaka«

»Prečrtavanje imen prijateljev kaže na selektiven, analitičen pristop k izbiri žrtev po nekem samo njemu znanem kriteriju. To kaže na to, da ni nor in ima 'zdravo pamet',« je pojasnil profesor in dodal, da je fant, medtem ko je pisal seznam, razmišljal, kako bo naredil kaos in se poveličeval kot junak. 

image_alt
Tako se 13-letni morilec Kosta vede in počuti v bolnišnici

Kosta je bil po grozljivem masakru nameščen v psihiatrični kliniki, saj ni kazensko odgovoren, ker ni starejši od 14 let. Že na prvem zaslišanju na policiji v prisotnosti psihologinje in uslužbenke centra za socialno delo ni pokazal niti kančka obžalovanja in je mirno priznal, da je otroke pobil.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije