NEVARNO

Streljanje pred Belo hišo, tako se je odzval Trump (VIDEO)

Objavljeno 11. avgust 2020 08.06 | Posodobljeno 11. avgust 2020 08.12 | Piše: STA, P. Pa.

Ameriški predsednik je med tiskovno konferenco izvedel, da je prišlo do streljanja.

Agent je povedal Trumpu, da je prišlo do streljanja. FOTO: Kevin Lamarque, Reuters
Pred Belo hišo so v ponedeljek odjeknili streli, zaradi česar je ameriški predsednik Donald Trump za nekaj minut odšel z novinarske konference. Po tem je pojasnil, da so varnostne sile blizu ograje Bele hiše ustrelile oboroženega človeka in da so razmere zdaj pod nadzorom.
image
REUTERS Streljanje pred Belo hišo. FOTO: Carlos Barria, Reuters

    
K Trumpu je nekaj minut po začetku novinarske konference pristopil varnostnik in mu v uho zašepetal, naj gre z njim. Predsednik se je odzval z začudenjem, se ozrl po prostoru in odšel. Po približno 10 minutah se je vrnil in nadaljeval novinarsko konferenco. »Bili ste presenečeni, jaz sem bil presenečen in mislim, da je bilo tole precej neobičajno.« je dejal.

Ob tem je Trump pohvalil delo ameriške tajne službe in dejal, da tudi za trenutek ni podvomil, da se bo vrnil med novinarje.Pojasnil je še, da so človeka, vpletenega v incident, prepeljali v bolnišnico in da razen njega ni bil nihče ranjen. Zaradi incidenta je bila Bela hiša več kot eno uro zaprta, dostop do nje pa je zapiralo več deset vozil.

image
REUTERS Streljanje pred Belo hišo. FOTO: Jonathan Ernst, Reuters


Predstavnik tajne službe ZDA Tom Sullivan je kasneje pojasnil, da se je 51-letnik približal varnostniku blizu Bele hiše, mu zaklical, da je oborožen, in stekel proti njemu. Pri tem je nekaj potegnil izpod obleke. Pripadnik tajne službe je zato na moškega streljal in ga zadel v trup. Moškemu so policisti na kraju incidenta nudili prvo pomoč, nato pa so ga prepeljali v bolnišnico. V bolnišnico so prepeljali tudi varnostnika.

Sullivan je še pojasnil, da je tajna služba o ravnanju varnostnika uvedla notranjo preiskavo, o incidentu pa obvestila tudi washingtonsko policijo.
Deli s prijatelji