HUDE OBTOŽBE

Ste videli, kako je srbski predsednik zagrozil Tanji Fajon? (VIDEO)

Dejal je, da se bo obrnil tudi na mednarodne organizacije.
Fotografija: Tanja Fajon. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Tanja Fajon. FOTO: Jure Eržen, Delo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je znova udaril po naši evropski poslanki Tanji Fajon. Obtožil jo je kraje judovske vile v Ljubljani, napovedal pa je tudi, da bo v povezavi s tem pisal vsem mednarodnim organizacijam. Posnetek je na twitterju delil tudi premier Janez Janša.



»Oni želijo ščititi organizirani, tajkunski kriminal v Srbiji. Ne želim verjeti, da bi jih Evropski parlament želel ščititi. Kar se tiče Tanje Fajon, se bo naša država borila proti organiziranemu kriminalu, ampak tudi proti odvzemanju premoženja Judom. Zato bomo vsem mednarodnim organizacijam poslali dopis, naj nam pojasnijo, kako je Tanja Fajon ukradla Moskoviču vilo v Sloveniji in kako je ni sram, da to počne,« je na novinarsko vprašanje v živo odgovoril Vučić.



To pa ni prvič, da je evropska poslanka iz Slovenije razburila politično sceno v Srbiji. Predsednica odbora Evropskega parlamenta za odnose s Srbijo je že pred časom govorila o ogroženosti demokracije in svobode medijev v Srbiji, kar tamkajšnjem političnem vrhu ni bilo najbolj povšeči.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije