NOVINARSKA KONFERENCA

Ste videli, kako je ameriški predsednik Biden ozmerjal novinarja? (VIDEO)

Označil ga je za butastega pasjega sina.
Fotografija: Joe Biden. FOTO: Leah Millis, Reuters
Odpri galerijo
Joe Biden. FOTO: Leah Millis, Reuters

Predsednik ZDA Joe Biden je dopisnika ameriške televizije Fox News Petra Doocyja v ponedeljek ozmerjal za »butastega pasjega sina«, ko mu je ta zastavil vprašanje o visoki inflaciji v ZDA. Bidnovo izjavo je sprejel s humorjem in z dobro voljo.

Biden je imel v Beli hiši sejo svojega sveta za konkurenčnost, ki predlaga spremembe zakonov in uredb ter išče načine za pomoč potrošnikom, ki se soočajo z visokimi cenami potrebščin. Vmes je odgovarjal tudi na nekaj vprašanj novinarjev.

Doocy ga je vprašal, ali je inflacija breme za demokrate pred letošnjimi kongresnimi volitvami. Biden mu je najprej sarkastično odgovoril, da je to velika prednost, nato pa dodal: »Kakšen butast pasji sin.«

Stalno se zbadata

Biden in Doocy se zbadata že od samega začetka. Na novinarski konferenci je Biden Doocyju tudi sarkastično dejal, da mu vedno zastavlja najbolj prijazna vprašanja, novinar pa mu je odgovoril, da ima takih vprašanj zvrhan koš. »Vem, da imaš, čeprav zame nobeno ni preveč smiselno. Ti kar ustreli,« je še dejal Biden.

Ameriška televizija Fox News Bidna neusmiljeno 'obdeluje' zaradi visoke inflacije, ki je posledica hitrega gospodarskega okrevanja z veliko rastjo povpraševanja, česar ponudba še ne dohaja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije