ŠIRJENJE VIRUSA

Koronaštevilke na Balkanu: Hrvati čez 100, v BiH rekord

Omejujejo število obiskovalcev na koncertih, razmišljajo tudi, da bi omejili delovni čas nočnih klubov.
Fotografija: Fotorgafija je simbolična. FOTO: Lucy Nicholson, Reuters
Odpri galerijo
Fotorgafija je simbolična. FOTO: Lucy Nicholson, Reuters

 V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili kar 108 novih primerov, so objavili na uradni spletni strani. Testirali so 1.279 oseb, trenutno pa je aktivnih 1.027 primerov. V bolnišnicah je 143 ljudi, devet oseb je priključenih na respirator. Poročajo tudi o novih smrtnih žrtvah. Preminuli naj bi dve starejši osebi. 

Hrvaški mediji še poročajo, da je bilo v Istri potrjenih 19 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Tam je v samoizolaciji 294 oseb, od 19 novookuženih pa je kar 11 takšnih, ki so bili pred tem že v samoizolaciji.


Hrvaške oblasti so zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa napovedale nove ukrepe. Sklenili so, da bodo omejili število oseb na koncertih v zaprtih prostorih na 500 oseb, na prostem pa je omejitev postavljena pri številu 1.000. Število svatov na poroki je omejeno med 300 in 500 osebami. Razmišljajo tudi, da bi na državni ravni omejili delovni čas nočnih klubov, kot so to storili v Istri. Tam se nočni klubi zaprejo ob 2. uri ponoči. Kar se tiče ukrepov na plažah, je priporočeno le, da se spoštuje primerno varnostno razdaljo.

Preverite še, kakšno je koronastanje v Sloveniji

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije