NEVERJETNO DOGAJANJE

Srhljivi posnetek tovornjaka, ki ga je orkanski veter dobesedno zavrtel

Objavljeno 07. februar 2020 07.46 | Posodobljeno 07. februar 2020 08.08 | Piše: T. V.

Kaos na hrvaških cestah in v pomorskem prometu.

Trenutek, ko je veter prevrnil prikolico tovornjaka. FOTO: posnetek zaslona
Nevihtno vreme in močan veter sta v sredo povzročila veliko težav tudi na Hrvaškem. Orkanski veter je pustošil po vsej državi. Prekinjen je bil potniški pomorski promet, težave so bile tudi v cestnem prometu.

Burja je na Masleniškem mostu prevrnila tovornjak, katerega prikolico je dobesedno zavrtelo. Policija je ob 19.30 prejela prijavo o prevrnjeni prikolici tovornjaka na avtocesti na odseku Bisko. Voznik ni bil poškodovan, prav tako jo je dobro odnesel voznik, katerega tovornjak se je prevrnil nedaleč stran okoli 20.45.

Prometna nesreča se je zgodila tudi na cesti Posedarje–Maslenica. »Naletel sem na prevrnjen tovornjak poljskih registrskih oznak. Zaletel sem se v njih, ker je bil to dobesedno orkan. V trenutku, ko sem dajal izjavo policiji, se je tik za nami prevrnil še en tovornjak,« je za Dnevnik.hr povedal očividec.

Burja, in to ena najhujših, je pihala v Dalmaciji. Na Paškem mostu so izmerili sunek 217 kilometrov na uro, na Biokovu 201 kilometer na uro, v Makarski pa so lovci na burjo izmerili 194 kilometrov na uro. Zaradi burje sta bila zaprta oba Masleniška mostova.
 
Preberite tudi:
Na Hrvaškem česa takšnega še niso videli (VIDEO)

Deli s prijatelji