PREPLAŠENA IN IZČRPANA

Srečen konec: psičko so našli po treh tednih

Letalska družba je Maio izgubila med prestopom. Pobegnila naj bi iz svojega boksa.
Fotografija: Letališče v Atlanti je sporočilo, da so žival vendarle našli. FOTO: Hartsfield-jackson Airport
Odpri galerijo
Letališče v Atlanti je sporočilo, da so žival vendarle našli. FOTO: Hartsfield-jackson Airport

Izgubljena psička Maia, ki jo je letalska družba Delta sredi avgusta izgubila na enem najbolj prometnih letališč na svetu, bo kmalu spet doma. Žival je v lasti turistke Paule Rodriguez iz Dominikanske republike, letalska družba pa jo je izgubila med prestopom.

Rodriguezova je 18. avgusta namreč začenjala počitnice v ZDA, ko so ji med prestopom na letališču v Atlanti zavrnili vstopni vizum. Potovanja ni smela nadaljevati, zato se je naslednji dan vračala v domovino. S seboj je imela psičko, ki je potovala v posebnem oddelku za prevoz živali, a je izginila. Potnici nihče ni mogel pojasniti, kaj se je zgodilo z njo, šele tri dni po dogodku ji je letalska družba sporočila, da je žival najverjetneje pobegnila iz svojega boksa in je izgubljena na letališču.

Preplašena in izčrpana

Rodriguezova se je obrnila na organizacijo, ki pomaga pri iskanju izgubljenih živali, saj je bila prepričana, da Maia ne bo odtavala daleč. Ker ji je vizum za ZDA potekel, se tja ni mogla več vrniti, je pa v ZDA nekaj dni po izginotju odpotovala njena mama, a psičke ni našla.

Obupana Rodriguezova je najditelju ponudila nagrado v višini tisoč dolarjev, organizacija Peta, ki se je vključila v iskanje psičke in pritisnila na letalsko družbo, naj vendarle sproži iskanje, pa je za kakršno koli informacijo o njej ponudila celo 5000 dolarjev nagrade. Robin Allgood s Pete je na letališču in okoli njega nalepila letake s sliko in podatki o pogrešani psički ter s svojimi podatki.

V soboto pa je letališče v Atlanti na družbenih omrežjih sporočilo, da so Maio našli v bližini prostorov podjetja North Cargo, torej na letališču. Lastnico so obvestili, naj pride ponjo. Psička se je skrivala pod napravo za premikanje velikih zabojnikov, preplašena in izčrpana. Poskušali so jo ujeti z mrežo, a neuspešno, Allgoodova pa je zlezla pod stroj, zagrabila ljubljenko in jo potegnila ven. Odpeljali so jo k veterinarju na pregled.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije