PUTIN IN LUKAŠENKO

Srečala sta se politična izobčenca: Lukašenko razkril pogoj za boj ob boku Putina (FOTO)

Ruska vojska sicer tik pred obletnico začetka invazije krepi napade na jugu in vzhodu Ukrajine.
Fotografija: Vladimir Putin in Alekdander Lukašenko. FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin in Alekdander Lukašenko. FOTO: Sputnik Via Reuters

V rezidenci nedaleč od Moskve sta se srečala dva evropska politična izobčenca – ruski predsednik Vladimir Putin in beloruski predsednik Aleksander Lukašenko.

image_alt
Putinova paranoja narašča, zdaj se prevaža le še s tem, agent KGB razkril, zakaj

Lukašenko je pred srečanjem izjavil, da se bo njegova država borila ob strani Rusije le, če bo napadena. Jezo Moskve pa je medtem povzročilo sporočilo Washingtona, da je Krim legitimen vojaški cilj in da je treba polotok, ki ga je Rusija pred devetimi leti zasegla Ukrajini, vsaj demilitarizirati.

»Spodbujajo kijevski režim k nadaljnjemu zaostrovanju in premikanju vojne na ozemlje naše države na ta način - neposredni napadi. ​​To je tisto, na kar smo prej opozarjali in zakaj smo bili prisiljeni začeti posebno vojaško operacijo,« je dejala Maria Zakharova ,tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva delovna mesta.

image_alt
Poglejte posnetek, ki prikazuje vso nesposobnost Putinove vojske (VIDEO)

Ruska vojska sicer tik pred obletnico začetka invazije krepi napade na jugu in vzhodu Ukrajine, predvsem v bližini Bahnmuta, ki je že mesece prizorišče krvavih spopadov. Analitiki ocenjujejo, da želi zasesti čim več ozemlja, preden v Kijev prispe zahodno orožje, tudi tanki.

Lukašenko je pred srečanjem izjavil, da se bo njegova država borila ob strani Rusije le, če bo napadena. FOTO: Sputnik Via Reuters
Lukašenko je pred srečanjem izjavil, da se bo njegova država borila ob strani Rusije le, če bo napadena. FOTO: Sputnik Via Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije