DOBRODELNA AKCIJA

Sosedje zbrali neverjetna dva milijona evrov za 19-mesečnega borca

Medtem ko v Sloveniji zbirajo pomoč za malega Krisa, so naši sosedje znesek že zbrali.
Fotografija: 19-mesečni Zente bo lahko odšel na zdravljenje. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
19-mesečni Zente bo lahko odšel na zdravljenje. FOTO: Facebook

BUDIMPEŠTA – Dobrodelna akcija je v zadnjih dneh potekala tudi pri naših sosedih Madžarih. V le nekaj dneh jim je uspelo zbrati dva milijona evrov za malega Zenteja, ki se je rodil z redko mišično motnjo, imenovano spinalna mišična atrofija (SMA). Ta zahteva novo zdravljenje, ki pa stane astronomskih dva milijona evrov in še več. Njegovi starši so denar začeli zbirati 19. septembra in v manj kot tednu dni dosegli želeno vsoto. 

Sočasno se tudi pri nas odvija podobna ganljiva zgodba, saj poteka velika zbiralna akcija sredstev za malega Krisa iz Kopra, ki se je rodil z enako boleznijo in bi prav tako potreboval drago zdravljenje, ki je za zdaj mogoče le v ZDA. 
Kris in njegov očka. FOTO: osebni arhiv
Kris in njegov očka. FOTO: osebni arhiv
Okvarjen ima namreč tako imenovani gen SMN1. Ta tvori beljakovine, ki varujejo motorične nevrone. Slednji prevajajo signale iz hrbtenjače do mišic, če pa omenjenih beljakovin primanjkuje, nevroni odmrejo.


Na podbudo en evro za Krisa, so se odzvali številni Slovenci in številka se je v četrtek že dvignila nad 300 tisoč evrov. Starši pa imajo le še štiri mesece časa, saj mora malček zdravilo prejeti do svojega drugega leta. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije