KRVAV NAPAD

Soseda Gordana opisala srečanje s teroristom Kujtimom: Pomagal mi je nesti vrečke

Med sosedi je veljal za zadržanega in globoko vernega.
Fotografija: Kujtim Fejzulai je prisegel zvestobo Islamski državi. FOTO: Reuters Tv Via Reuters
Odpri galerijo
Kujtim Fejzulai je prisegel zvestobo Islamski državi. FOTO: Reuters Tv Via Reuters

Soseda dunajskega terorista Kujtima Fejzulaia (20) je za britanski The Mirror povedala, da ga je samo šest ur pred krvavim ponedeljkovim napadom, ko je ubil štiri ljudi in jih še več ranil, nato pa ga je ubila policija, srečala na stopnišču stavbe, kjer sta živela.
 
Preberite tudi:

Izpoved dedka terorista Kujtima (20): Obiskoval nas je vsako leto



»Smehljal se je in mi celo pomagal nesti vrečke iz trgovine. To je bilo okoli 14. ure. Jaz sem prišla iz dvigala z vrečkami, on je prihajal po stopnicah. Pohitel je proti meni, da bi mi pomagal. Rekla sem, da lahko sama, a je vztrajal, da odnese vrečke do vrat stanovanja. Zdel se je srečen, nasmejan. Malo sva se pogovarjala, vse je bilo videti normalno,« je srečanje opisala Gordana Nikolić (68). Ob njunem srečanju je imel na sebi črne hlače, kar nakazuje, da se je preoblekel, preden je šel na strelski pohod, saj je bil takrat oblečen v belo.

Drugi sosedi so povedali, da nikoli niso bili v njegovem domu, da pa je šlo verjetno za majhno, enosobno stanovanje. »Okoli treh popoldne sem ga videl v bližini zgradbe z dvema moškima z brado, videti sta bila religiozna,« pa je povedal drug sosed.

Fejzulai, ki so ga decembra lani izpustili iz zapora, kjer je bil zaradi namere, da se pridruži Islamski državi v Siriji, je v zgradbi živel večino leta, so še povedali sosedi, ki so ga opisali kot zadržanega in očitno zelo vernega. Kevin Dima (26), ki živi v sosednji stavbi, ne more verjeti, kaj je zagrešil. »Kako bi lahko vedeli, da hudič živi le nekaj vrat stran ...«

Soseda Sylvia Nemeth pa je do nedavnega vsakodnevno videvala ljudi, oblečene v islamska oblačila, ki so se zbirali v sobi zgradbe nasproti njene. Sicer ne ve, ali se je teh srečanj udeleževal tudi Fejzulai, povedala pa je še, da so se začeli zbirati pred približno letom dni, zadnjih nekaj tednov pa jih ni več opazila.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije