GROZLJIVI PRIZORI

Sosed iz pekla: skozi okno meče lastne iztrebke in zliva urin

Stanovalci so jezni in obupani.
Fotografija: Na take prizore zjutraj naletijo sosedi. FOTO: Nova TV, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Na take prizore zjutraj naletijo sosedi. FOTO: Nova TV, posnetek zaslona

ZAGREB – Hrvaška različica oddaje Preverjeno je objavila pretresljivo zgodbo o stanovalcu iz bloka v Zagrebu. Ta sosedom povzroča vse večje preglavice, med drugim pljuva v dvigalu in po ljudeh, z njimi pa celo fizično obračunava. V zadnjih nekaj tednih pa so priče še ostudnemu početju, saj skoti okno osmega nadstropja meče lastne fekalije. Potrebe naj bi opravljal v posodo ali vrečko, nato pa jih zabrisal na dvorišče. Umazanija tako pada po oknih in balkonih drugih stanovalcev, širi se neznosni smrad.

Gospod živi v osmem nadstropju. FOTO: Nova TV, posnetek zaslona
Gospod živi v osmem nadstropju. FOTO: Nova TV, posnetek zaslona
Stanovalci s spornim sosedom ne komunicirajo, ker vrat preprosto ne odpira. Za oddajo je spregovorila tudi stanovalka Sonja, ki je zadevo prijavila. Ob prihodu novinarja je ravno ponovno čistila okna in balkonsko ograjo, saj je bilo vse umazano od fekalij.

Vse je pod nadzorom, dokler jemlje zdravila

Sosed, ki ob živce spravlja druge stanovalce, je po navedbah medija psihično bolna oseba, trpel naj bi za shizofrenijo. Kot je dejala ena izmed njegovih sosed, je z njim vse v redu, dokler redno jemlje zdravila. Takrat naj bi jih celo pozdravil in z njimi pokramljal. A kot dodaja, nastanejo velike težave, če tablet ne vzame. Stanovalci naj bi ga sicer redko videli, a tudi takrat ne vedo, kako bi se odzval, če bi mu kaj rekli.

Razočarani sosedje poudarjajo, da niso jezni nanj, saj se zavedajo, da je človek bolan. »Ampak pristojne institucije so popolnoma zatajile,« pravi ena od sogovornic in trdi, da tudi policija ne more ukrepati, dokler se komu ne zgodi kaj konkretnega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije