RAZKRITO

Šokantno Putinovo priznanje! Naročil je sestrelitev letala

Vladimir Putin je v predvolilnem filmu razkril številne skrivnosti.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Kirill Kudryavtsev, Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Kirill Kudryavtsev, Reuters

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin je v filmu, ki so ga pred volitvami (te bodo 18. marca) posneli v njegovi volilni kampanji in so ga nekateri mediji označili kot precej bizarnega, razkril vrsto skrivnosti, od zelo resnih političnih do bolj »rumenih«. Med drugim je zatrdil, da se nikoli ne bo odpovedal Krimu, in razkril, da je naročil sestrelitev letala.

Kot je predsednik povedal v dvournem dokumentarnem filmu z naslovom Putin, so ga tik pred začetkom slovesnosti ob odprtju zimskih olimpijskih iger v ruskem Sočiju leta 2014 obvestili, da je na poti proti prizorišču slovesnosti sumljivo letalo, na katerem je verjetno bomba. Potniško letalo s 110 potniki na krovu, ki je bilo na poti iz Ukrajine v Turčijo, naj bi ugrabili teroristi, ki so zahtevali pristanek v Sočiju.Putin je, kot je povedal, pristojnim ukazal, naj letalo sestrelijo, kot to predvidevajo varnostni protokoli za tovrstne situacije. A na koncu se je na srečo izkazalo, da gre le za lažen alarm, in letalo je ostalo celo, vsi ljudje na njem pa živi. Putin pa se je skupaj z drugimi najvišjimi predstavniki že nekaj minut kasneje prikazal na prizorišču otvoritvene slovesnosti. Resničnost zgodbe je po poročanju britanskega BBC potrdil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.
 

Vrnitve Krima Ukrajini niti v sanjah ne bo dovolil

Eden najbolj znanih ruskih prokremeljskih televizijskih voditeljev Andrej Kondrašov, s katerim se v filmu pogovarja Putin, je poleg tega zastavil vedno aktualno vprašanje nekdaj ukrajinskega polotoka Krim, ki si ga je po izbruhu konflikta v Ukrajini kljub nasprotovanjem zahoda priključila Rusija. Zanimalo ga je, ali obstajajo kakršne koli okoliščine, v katerih bi si predsednik lahko predstavljal vrnitev Krima Ukrajini. »Kaj pa govorite? Take okoliščine ne obstajajo in nikoli ne bodo,« je bil jasen Putin.


Njegov ded je delal za Lenina in Stalina

Je pa Putin, ki se mu v nedeljo nasmiha prepričljiva ponovna izvolitev na vrh države, v filmu razkril še marsikaj; med drugim to, da lahko oprosti marsikaj, a ne vsega. Ena od stvari, ki jih nikoli ne odpusti, je »izdaja«, je pojasnil, a obenem dodal, da ga kakšna res huda še ni doletela. »Morda sem izbiral ljudi, ki česa takega pač niso sposobni storiti,« je dejal. Povedal je tudi, da je njegov ded po očetovi strani Spiridon Putin delal kot kuhar za nekdanja sovjetska voditelja Lenina in Stalina. Za sovjetsko elito je kuhal skoraj vse do svoje smrti leta 1965, ko je bil star 86 let.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije