NEKDANJI UKRAJINSKI PREDSEDNIK

Šokantna napoved: Putin bo napadel to državo v naši soseščini, če ga ne ustavijo

Viktor Juščenko pravi, da so trditve ruskega predsednika o razlogih za napad na Ukrajino zaradi domnevne ogroženosti varnosti ruskih meja popolna neumnost.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Sputnik Via Reuters

Nekdanji ukrajinski predsednik Viktor Juščenko je posvaril, da Rusija ne bo prenehala svoje ekspanzionistične politike in bo nadaljevala napade na druge države, kot je Bosna in Hercegovina, če se ruska agresija na Ukrajino zdaj ne ustavi.

»Če Ukrajina ne bo ustavila Rusije, ste zdaj vi (BiH) naslednji,« je dejal Juščenko v intervjuju, ki ga je objavila agencija Fena.

image_alt
Putin v Mariupol, odziv Ukrajine: prišel po temi, kot to počnejo tatovi

Juščenko je bil predsednik Ukrajine od leta 2005 do 2010, potem ko je vodil oranžno revolucijo, ki je privedla do strmoglavljenja režima, ki je bil blizu Moskvi.

Bil je zastrupljen z dioksinom, opravljena preiskava pa je potrdila namige o vpletenosti Rusije v poskus umora politika, ki je odkrito zagovarjal prozahodno politično usmeritev in se zavzemal za približevanje Ukrajine članstvu v Natu.

image_alt
Izdan nalog za prijetje Vladimirja Putina. Kaj bo naredil ruski predsednik?

Juščenko pravi, da so trditve ruskega predsednika Vladimirja Putina o razlogih za napad na Ukrajino zaradi domnevne ogroženosti varnosti ruskih meja popolna neumnost, in poudarja, da je Ukrajina v zgodovini vedno, ko je hotela biti samostojna država, postala tarča ruskih agresivnih namenov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije