POSKUS ATENTATA?

Šok v Kremlju: Ukrajinci z droni poskušali likvidirati Putina? (VIDEO)

Ruskega predsednika v času napada sicer ni bilo tam.
Fotografija: Ruskega predsednika naj bi poskušali ubiti z droni.  FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Ruskega predsednika naj bi poskušali ubiti z droni.  FOTO: Sputnik Via Reuters

Ruske oblasti so sporočile, da je Ukrajina ponoči poskušala z droni napasti Kremelj in ubiti ruskega predsednika Vladimirja Putina. Iz Kremlja so sporočili, da je šlo za »načrtovano teroristično akcijo«.

image_alt
Posebno poročilo »Kako je Putin začel sovražiti Ukrajino«: za vse je kriv ta človek

Šlo naj bi za dve brezpilotni letali, ki naj bi napadli Putinovo rezidenco v Kremlju, a jima je ruska obramba to preprečila. Ruskega predsednika v času napada sicer ni bilo v Kremlju.

»Kremelj ocenjuje, da gre pri teh dejanjih za načrtovana teroristična dejanja in poskus atentata pred dnevom zmage in vojaško parado 9. maja,« je poročala ruska državna agencija RIA.

Putin v napadu ni bil ranjen, na zgradbah tudi ni nastala materialna škoda. Ostanki dronov so padli na območje Kremlja, so še navedli v Moskvi in dodali, da si ruska stran pridržuje pravico, da se na ta napad odzove, kjer in ko se ji zdi potrebno.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je za ruske medije povedal, da Putina v času napada ni bilo v Kremlju in da danes dela v svoji rezidenci v Novo-Ogarjovem. Moskva je obsodila akcijo Kijeva v luči bližajočega se dneva zmage in parade v ruski prestolnici 9. maja. Po besedah Peskova načrti za izvedbo parade na Rdečem trgu, s katero bodo proslavili zmago nekdanje Sovjetske zveze nad nacisti, ostajajo nespremenjeni, poroča agencija Ria Novosti.

Na družabnih omrežjih je bil objavljen tudi videoposnetek, ki prikazuje neposreden napad drona na Kremelj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije