CIRKUS V PARLAMENTU

Šok: minister opozicijskemu poslancu prisolil klofuto (VIDEO)

Poslanca, ki se mu je med govorom približal, je še ozmerjal.
Fotografija: Draganu Lukaču so popustili živci. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Draganu Lukaču so popustili živci. FOTO: Youtube

Notranji minister Republike srbske (RS) Dragan Lukač je v ponedeljek na zasedanju entitetskega parlamenta v Banjaluki fizično napadel poslanca opozicije Draška Stanivukovića.

Lukač je govoril med razpravo o reformah, za katere opozicija trdi, da vodijo BiH k članstvu v Nato, entitetska oblast pa temu nasprotuje. Lukač je zagrozil Stanivukoviću, ki prednjači v ostrih kritikah na račun oblasti in jih obtožuje, da skupaj s članom predsedstva BiH Miloradom Dodikom javnost obveščajo o domnevno lažnih navedbah v dokumentu.

Stanivuković je med zasedanjem parlamenta RS, medtem ko je Dodik govoril, njemu in drugim predstavnikom oblasti ponujal Natove zastavice, nakar ga je Lukač izzval, naj to poskuša narediti tudi njemu. Stanivuković se mu je približal pred govorniški oder in ga vprašal, s čim mu grozi, ta pa ga je pred vsemii udaril in mu zabrusil: »Usedi se, opica!«

Med oba prenapeta politika je stopila črnolaska in nekoliko pomirila strasti, podpredsednica parlamenta Željka Stojičić pa je prekinila zasedanje.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije