SREDI FESTIVALA

So požar v Zrćah podtaknili?

Na priljubljeni plaži sredi noči zagorelo, ogenj so omejili šele s kanaderji. Evakuirali vsa žurerska prizorišča, festival Fresh Island obstal.
Fotografija: Zjutraj so na pomoč prileteli še kanaderji. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Zjutraj so na pomoč prileteli še kanaderji. FOTO: Cropix

NOVALJA – V Zrćah se v poletnih mesecih vsako noč zabava na tisoče ljubiteljev elektronske glasbe, včeraj ponoči pa so morali vsi zapustiti plesna in glasbena prizorišča ter se umakniti na varno.


Za Calypsom, najstarejšim klubom na znameniti plaži, je ogenj izbruhnil okoli pol druge ure zjutraj: zaradi vetra se je hitro razširil, a lokala k sreči ni zajel. Povsem pa je pogoltnil borov in mešan gozd ter ogrozil vse bližnje objekte in tisoče razgretih obiskovalcev; zublji so se vztrajno širili proti Novalji, pri tem pa so jim pomagali močni sunki burje, ki so gasilcem na terenu vso noč občutno oteževali delo. Šele proti jutru, ko so se akciji pridružila tri letala za gašenje, so požar omejili in pomirili prebivalce Paga, ki so prestrašeni spremljali novice o nezadržnem širjenju požara proti Novalji in okoliškim krajem. Cesta med mestom Pag in Novaljo je bila zaprta več ur, promet je dopoldne znova stekel nemoteno.

Gasilci so se hitro spopadli z zublji in preprečili najhujše. FOTO: Cropix
Gasilci so se hitro spopadli z zublji in preprečili najhujše. FOTO: Cropix
Obiskovalce Zrć – zaradi priljubljenega festivala Fresh Island, ki naj bi trajal do petka, jih je na žurerskem otoku kar 10.000 – so evakuirali na varno; izredni avtobusni prevoz jih je popeljal do bivališč na otoku, kdaj se bodo lahko znova prepustili ritmom elektronske glasbe, še ni znano. Zaradi hitrega in učinkovitega posredovanja gasilcev, ki so pribrzeli na prizorišče s kar 22 vozili, ni bil nobeden od udeležencev divjih zabav poškodovan in tudi noben objekt ni bil ogrožen, vprašanje pa je, kdaj bo požar povsem pogašen in okolica znova varna. Vse glasnejše so govorice, da je ogenj nekdo podtaknil, policija pa navedb do konca naše redakcije še ni komentirala.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije