STRAŠNO

Smrtonosna tropska nevihta terjala tri življenja

Isaias je prinesel s seboj obilno deževje in močan veter.
Fotografija: Posledice tropske nevihte. FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters
Odpri galerijo
Posledice tropske nevihte. FOTO: Brendan Mcdermid, Reuters

Tropska nevihta Isaias je v torek z obilnim dežjem in močnim vetrom pustošila po vzhodni obali ZDA. Po najnovejših podatkih so umrli trije ljudje, dva v Severni Karolini in eden v mestu New York.

Isaias je obalo ZDA dosegel v ponedeljek zvečer kot orkan prve stopnje, kasneje pa je oslabel v tropsko nevihto. Na območje je prinesel obilno deževje in močan veter, zaradi česar je več milijonov gospodinjstev na vzhodu ZDA ostalo brez elektrike, zaprte so bile ceste, odpovedani pa številni leti.
Posledice tropske nevihte. FOTO: Troy Dunkley, Reuters
Posledice tropske nevihte. FOTO: Troy Dunkley, Reuters


V Severni Karolini, kjer je orkan dosegel kopno, sta po poročanju tamkajšnjih medijev umrla najmanj dva človeka, več deset jih je bilo poškodovanih. Guverner te ameriške zvezne države Roy Cooper je sicer dejal, da Isaias ni povzročil toliko škode, kot so pričakovali.



V newyorški četrti Queens je umrl moški, ker je na njegov parkirani kombi padlo drevo. Isaias se medtem pomika naprej proti severovzhodu in je že dosegel regijo Nova Anglija, ki zajema šest zveznih držav.

Isaias se je kot tropska nevihta prejšnji teden oblikoval nad Karibskim morjem. V četrtek je dosegel Portoriko, kjer je povzročil zemeljske plazove in poplave, nato pa se je okrepil v orkan prve stopnje. V soboto je dosegel Bahame, nato pa je znova oslabel v tropsko nevihto. V ponedeljek se je spet okrepil v orkan prve stopnje in dosegel ZDA, a ne Floride, kot so sprva napovedovali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije