DAVO KARNIČAR (1962–2019)

Smrt slovenskega alpinista odmeva v tujini: Počivaj v miru, moj prijatelj

Pišejo, da se je Karničarjevemu uspehu leta 2000 čudil ves svet.
Fotografija: Davo Karničar je osvajal vrhove najvišjih gora sveta. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Davo Karničar je osvajal vrhove najvišjih gora sveta. FOTO: Marko Feist

O smrti Dava Karničarja, prvega Zemljana, ki je smučal z najvišjega vrha sveta Mount Everesta, zanj pa je bilo usodno podiranje drevesa v ponedeljek v gozdu na Zgornjem Jezerskem, obširno poročajo tudi hrvaški mediji. Pišejo, da je svetovno znani alpinist umrl, ko se je nanj zrušilo drevo, ter da so truplo našli člani njegove družine.
 
Preberite še:
Razkrivamo podrobnosti tragične smrti slovenskega velikana

Slovenija se poslavlja: Naj mu bo danih čim več osvojenih vrhov tam čez

Karničar je bil vsestranski športnik in alpinist, inštruktor smučanja in pripadnik gorske reševalne službe, ki je v karieri zbral skoraj dva tisoč vzponov na vrhove, med njimi tudi na najvišje gore sveta. Kot prvemu človeku mu je leta 2000 uspelo smučati z Mount Everesta, pred petimi leti mu je podoben podvig uspel na Anapurni, so novico tiskovne agencije Hina, v kateri piše še, da je Karničar zaradi svojih podvigov v Guinnessovi knjigi rekordov, objavili portali, kot so Index, Tportal, RTL, Dnevno in Jutarnji. Ta piše, da so se Karničarjevemu uspehu leta 2000 čudili po vsem svetu. Žalostno novico je objavil tudi sarajevski Dnevni Avaz.

Hrvaški 24sata pa poroča, da se je od Karničarja z zapisom na facebooku poslovil tudi znani hrvaški alpinist Stipe Božić. »Eden mojih najboljših prijateljev, prvi človek, ki je smučal z Mount Everesta, Davo Karničar je umrl v nesreči, ko je sekal drevo v gozdu blizu svojega doma v Sloveniji,« je sporočil. Od prijatelja se je poslovil z besedami: »Počivaj v miru, moj prijatelj.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije