KJE JE NAJBOLJE?

Slovenije ni med top deset

Lonely Planet priporoča Severno Makedonijo. Med mesti prednjači Salzburg.
Fotografija: Slikovita Anglija je zasedla drugo mesto. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Slikovita Anglija je zasedla drugo mesto. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images

Eden najbolj znanih in priznanih turističnih vodnikov Lonely Planet je objavil seznam najboljših in najbolj privlačnih popotniških destinacij za leto 2020. In čeprav turisti ne morejo prehvaliti lepote naše dežele, Slovenije med desetimi najbolj atraktivnimi destinacijami tokrat ni.

Butan leži v Himalaji, med Indijo in Kitajsko.
Butan leži v Himalaji, med Indijo in Kitajsko.
Pri Lonely Planetu so »pozabili« tudi na Hrvaško, nam najbližja dežela, ki se je uvrstila na seznam, je Severna Makedonija, zasedla je visoko tretje mesto za Butanom in Anglijo. »Severna Makedonija je v svetu že uveljavljena destinacija za gurmane, saj ima odlično gastronomsko ponudbo, turiste prepriča tudi s starodavno tradicijo in naravo. A v tej deželi bodo kaj zase našli tudi ljubitelji kulture in avantur. Športniki in adrenalinski odvisneži bodo predvsem navdušeni nad novo potjo, dolgo kar 495 kilometrov, ki poteka po najbolj dramatičnih vrhovih regije,« so o državi zapisali pri omenjenem vodniku.

V Severni Makedoniji lahko vsakdo najde kaj zase.
V Severni Makedoniji lahko vsakdo najde kaj zase.
Na četrto mesto najbolj privlačnih destinacij za prihodnje leto so uvrstili Arubo, na peto malo znano deželico Svazi v južni Afriki, šesta je postala Kostarika, sedma Nizozemska, osma Liberija, deveti Maroko in deseti Urugvaj. Od mest, ki so ustvarjalce turističnega vodnika najbolj prepričala, je na prvem mestu Salzburg pred Washingtonom in Kairom. Salzburg je vreden obiska zaradi »baročnih značilnosti starega dela mesta in dejstva, da se je to znašlo na Unescovem seznamu, prepričajo tudi galerije, polne fenomenalnih umetnin, ter koncertna prizorišča, ki so med najboljšimi v Evropi«. Sestavili so tudi seznam najbolj ugodnih destinacij; na njem pa se je najvišje znašla indonezijska provinca Vzhodna Nusa Tanggara pred Budimpešto in indijsko zvezno državo Madža Pradeš.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije