IZGNAN

Slovenca Dejana izgnali iz Republike srbske: Takšnega gosta še nismo imeli!

Potem ko je poravnal materialno škodo in globo so ga policisti izgnali.
 
Fotografija: Dejana so izgnali. FOTO: Nezavisne novine
Odpri galerijo
Dejana so izgnali. FOTO: Nezavisne novine

»Takšnega gosta še nismo imeli,« so po nepozabni nočni drami, ki jo je v njihovem turističnem objektu uprizoril 31-letni Slovenec Dejan D., razlagali zaposleni v enem izmed hostlov v Banjaluki. V noči na torek je Dejan uničil najmanj devet sobnih vrat, ko je iskal svojo partnerico, ki ga je domnevno varala. Kot nam je potrdil vir iz prestolnice Republike srbske, je Dejan bil gost omenjenega hostla, skupaj s prijateljem in dvema ženskama.

»Dejan se je k nam prijavil skupaj s še enim moškim in dvema ženskama, izmed katerih je ena bila Dejanovo dekle. Še preden so se nastanili pri nas, so pili v bližnjem lokalu, kjer se jim je pridružil še eden. Dejan se je hitro napil in so ga pripeljali v sobo, da bi malo zaspal in se streznil. Ko se je čez čas zbudil, si je vtepel v glavo, da ga njegova partnerica vara, saj je imela rezervirano ločeno sobo. Ker ni vedel, v kateri sobi je, je začel razbijati po vratih vseh sob. Ko je le prišel v njeno sobo, je zbežala pred njim, stekla iz zgradbe in se skrila na drevesu pred objektom,« so razlagali zaposleni.

Dodali so, da je Dejan uničil vrata na devetih sobah, v eni pa tudi televizijski sprejemnik. Policisti so Dejana odpeljali na policijsko postajo. »Policisti so bili obveščeni, da gost v enemu izmed hostlov razgraja in razbija inventar. Ob prihodu na kraj dogodka so ugotovili, da gre za D. D., ki je bil po kriminalistični preiskavi izročen Uradu za tujce (Terenski center Banjaluka), saj je šlo za tujega državljana,« je potrdila tiskovna predstavnica PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Po plačilu globe so ga izgnali

V hostlu so potrdili, da je Dejan poravnal vso povzročeno škodo. Neuradno so ga policisti peljali tudi na nevropsihiatrični oddelek UKC Banjaluka, kjer so menda v njegovem organizmu ugotovili tudi prisotnost nekaterih drog. V hostlu so povedali, da vedo le za alkohol (predvsem viski). Kakor koli že, Dejana so nato po hitrem postopku izgnali iz Republike srbske.

Sicer pa so nam v Banjaluki, Prijedorju in drugih mestih Republike srbske, kjer je tudi zaradi cene pijače in hrane ter sploh turistično-gostinskih storitev vedno več gostov iz Slovenije, povedali, da gre za dobre goste, ki radi zapravljajo. Se pa najdejo tudi takšni, ki se, zlasti ko se napijejo, ne vedejo ustrezno. Prav zaradi tega imata vedno več dela z njimi tudi tamkajšnja policija ter urad za odnose s tujci.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije