BREXIT

Slavni napadli Johnsona

Začasna ukinitev parlamenta seje nemir na Otoku. Hugh Grant premierja označil za gumijasto igračko.
Fotografija: Hughu Grantu je prekipelo. FOTO: guliver/getty images
Odpri galerijo
Hughu Grantu je prekipelo. FOTO: guliver/getty images

LONDON – V britanskem loncu zaradi brexita že dlje vre, zdaj pa je odneslo pokrovko. Nedavna odločitev kraljice Elizabete II., ki je ustregla britanskemu premierju Borisu Johnsonu in zamrznila delo parlamenta, je po državi sprožila val protestov, nestrinjanje z odločitvijo pa je na družabnih omrežij izrazilo tudi veliko znanih in vplivnih Britancev.
Britanski premier Boris Johnson je pri mnogih Otočanih padel v nemilost. FOTO: guliver/getty images
Britanski premier Boris Johnson je pri mnogih Otočanih padel v nemilost. FOTO: guliver/getty images

Odmevala je zlasti objava filmskega igralca Hugha Granta, ki se v zapisu na twitterju res ni brzdal. »Odjebi, ti preveč promovirana gumijasta igračka,« je svoj gnev na Johnsona tvitnil 58-letni igralec, njegovi čivki pa so hitro dobili že 360.000 všečkov in skoraj 90.000 delitev.

Hugh Grant sicer nikoli ni skrival svojih (političnih) prepričanj, a trenutno dogajanje je sodu izbilo dno. »Ne boš se zajebaval s prihodnostjo mojih otrok. Ne boš uničil svobode, za katero se je moj ded boril v dveh svetovnih vojnah. Ti in tvoja tolpa masturbirajočih se gnusita Britaniji,« je razjarjeno zapisal, a ni edini, ki se je lotil Johnsona. »Položaj premierja si dobil le, ker si tako prekleto grd,« se je obenj obregnil pevec Liam Gallagher, komik Stephen Fry pa je zapisal, da »za Britanijo joče. Bolan, cinično brutalen in nevaren državni udar.«


Prekinitev dela parlamenta se bo začela med 9. in 12. septembrom in končala 14. oktobra, v tem času pa ne bo razprav in glasovanja, običajno pa se tudi vsi predlogi zakonov, katerih postopki se v prejšnjem zasedanju niso končali, umaknejo iz procedure. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije