ZAKONCA

Skupaj sta stara 203 leta

John in Phyllis Cook sta se spoznala in zaljubila v domu upokojencev. Oba sta že tretjič skočila v zakon, zato vesta, da je najbolje spati ločeno.
Fotografija: Zaljubljena sta do ušes.
Odpri galerijo
Zaljubljena sta do ušes.

Nikoli ni prepozno za ljubezen, potrjujeta John in Phyllis Cook, ki sta stopila pred matičarja v resnično spoštljivi starosti. On jih je dopolnil 100, ona jih bo prihodnji mesec tri več, a pri teh letih je razlika resnično zanemarljiva.

Njun dom v Sylvanii Fotografiji: Facebook
Njun dom v Sylvanii Fotografiji: Facebook
Ali sta najstarejša mladoporočenca v ZDA, statistika še ni potrdila, vsekakor pa je njuna zgodba izjemna in skrajno redka. John je veteran druge svetovne vojne, novo izbranko pa je spoznal pred letom v domu za starejše občane v Sylvanii v ameriški zvezni državi Ohio.

Druženje je preraslo v ljubezen, pravita novopečena zakonca: »Morda se komu zdi trapasto, a midva sva zaljubljena do ušes!« Tako sta svojo zgodbo predstavila medijski hiši CNN, in čeprav jima je bilo vseskozi jasno, da za načrtovanje prihodnosti morda nimata časa na pretek, z ohcetjo nista hitela. Eno leto je kavalir John dvoril izbranki, ta je nazadnje privolila v zaroko, poročila pa sta se še istega dne, ko sta obiskala matični urad in zaprosila za dovoljenje. Tam so jima prijazno ponudili ekspresno storitev in sta jo hvaležno sprejela ter se izognila velikemu pompu, ki jima je v častitljivi starosti prej nadloga kakor poklon.

Čeprav običajnih zakonskih zdrah ne gre pričakovati, jima bodo zagotovo prišle prav izkušnje z dolge poti, ki je že za njima. Oba sta že dvakrat stopila pred matičarja in obakrat ovdovela, v tretjem zakonu pa pričakujeta le, da bosta v družbi drug drugega preživela kar največ časa.


In ker ju je življenje naučilo marsikaj, bosta znanje tudi uporabila: ločeno življenje, pa čeprav v zakonu, se jima niti v prejšnjih zakonih ni zdelo slaba zamisel, a takrat bi ga bilo nenavadno udejanjiti. Zdaj ju nihče ne obsoja, če noči preživljata vsak v svojem domovanju, čez dan pa sta skupaj. Kolikor se jima zahoče. Pa tudi sicer sta soseda, on ima prostore tik nad njo, ali se kdaj v temi prikrade v ženino sobo, pa ne želi priznati … 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije