NEPOJASNJENO

Skrivnostna smrt še enega ruskega milijarderja: dogodek pred vzletom vzbuja sum

Njegov helikopter je strmoglavil v lepem vremenu.
Fotografija: Nesreča, v kateri je umrl Taran, se je zgodila v lepem, jasnem vremenu. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Nesreča, v kateri je umrl Taran, se je zgodila v lepem, jasnem vremenu. FOTO: Pixabay

Poslovnež Vjačeslav Taran (53) je umrl, potem ko je njegov helikopter strmoglavil blizu letovišča Villefranche-sur-Mer po vzletu iz švicarske Lozane. Taran je že tretji podjetnik s kriptovalutami, ki je nepričakovano umrl v zadnjih nekaj tednih.

Tiantian Kullander (30) je prejšnji teden »umrl v spanju«, medtem ko se je drugi kriptomilijonar Nikolai Mushegian (29) utopil na plaži v Portoriku, potem ko je tvitnil, da se boji, da ga bosta CIA in Mossad ubila.

Nesreča, v kateri je umrl Taran, se je zgodila v lepem, jasnem vremenu, prav tako pa je zadnji trenutek polet z omenjenim helikopterjem odpovedal neimenovani potnik, o sumljivih okoliščinah poroča Daily Mail.

Taran, soustanovitelj platforme za trgovanje in naložbe Libertex in Forex Club, je letel iz Lozane z izkušenim pilotom v enomotornem helikopterju H130, ko je 25. novembra okoli 13. ure strmoglavil. Umrl je tudi 35-letni francoski pilot. Namestnik državnega tožilca v Nici, ki je obiskal kraj dogodka, je dejal, da ni mogoče izključiti krivde tretje osebe.

Francoske oblasti in Airbus, proizvajalec H130, so uvedli uradno preiskavo nesreče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije