Šesterčki so maturirali

Po prvorojenki sta si zaželela še katerega otroka. Z biomedicinsko pomočjo sta jih dobila kar šest.
Fotografija: Postali so prvi šesterčki maturantje v Kansasu. FOTOGRAFIJI: Youtube
Odpri galerijo
Postali so prvi šesterčki maturantje v Kansasu. FOTOGRAFIJI: Youtube

Kakšen čudež, so bili navdušeni sorodniki in prijatelji Sondre in Eldena Headrick pred 18 leti, ko so se jima rodili šesterčki. Nič manj očarani niso bili niti zdravniki in drugo medicinsko osebje v porodnišnici v Wichiti v ameriški zvezni državi Kansas, kjer sta srečna zakonca, ki sta si nadvse želela razširiti družino, začela čudovito pravljico.
 

Zelo navezani drug na drugega


Pravljica se še kar nadaljuje, kajti šesterica bratov in sester je dosegla pomemben mejnik. Sredi epidemije so postali maturantje in naredili velik korak odraslosti naproti. Ethan, Grant in Sean ter sestre Danielle, Melissa in Jaycie pa so polni načrtov za prihodnost. Podelitev maturitetnih spričeval so zavoljo zdravstvenih ukrepov preložili na julij, ko v srednji šoli Norwich načrtujejo razkošno slovesnost, če bodo razmere že dopuščale, do takrat pa bodo šesterčki zasluženo uživali v prostih poletnih dneh.
»Vsi so zelo trdo delali za odličen šolski uspeh. Izjemno sem ponosen nanje,« je zadovoljno povedal očka in še zaupal, da bo peterica jeseni izobrazbo takoj nadaljevala s študijem, Grant pa bo, kakor številni Američani, leto dni delal in še premislil, kakšnega poklica si želi.


»Skoraj vsi bodo zapustili dom, saj je naš kraj majhen in tukaj ni fakultet. A ostajajo v Kansasu, tako da ne bodo tako daleč,« si je oddahnila Sondra, ki ne skriva materinskega obžalovanja, da njeni ptički zapuščajo gnezdo. Ethan in Sean se bosta usmerila v informacijsko tehnologijo, Jaycie zanima osnovnošolska pedagogika, Melissa in Danielle pa se bosta izobraževali v grafičnem oblikovanju in animaciji. »Vesela sem tudi, da so med seboj zelo povezani. Dekleta so najboljše prijateljice, pogosto klepetajo dolgo v noč, zaupajo si vse,« je še ponosna mama, ki je polna hvale tudi za prvorojenko, najstarejšo med vsemi, Aubrianno, ki jih šteje 22 in je zelo stroga starejša sestra, povedo preostali.
Šestkratna sreča za zakonca Headrick
Šestkratna sreča za zakonca Headrick

Ko je hči štela dve leti, sta si Sondra in Elden zaželela še otrok, a jima po naravni poti nikakor ni šlo. Zaprosila sta za biomedicinsko pomoč, ta je dvakrat spodletela, v tretje pa jima je večkratno povrnila. S carskim rezom so se rodili zdravi šesterčki, prvi v zgodovini Kansasa, zdaj pa so prvi šesterčki maturantje v tej zvezni državi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije