SRHLJIVO

Se uresničuje še ena napoved babe Vange? Obudili so »zombi« virus

Francoski znanstveniki so izrazili zaskrbljenost, da bi po oživljanju »zombi« virusa, kot so ga poimenovali, svet lahko zdrsnil v novo pandemijo.
Fotografija: Baba Vanga. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Baba Vanga. FOTO: Youtube

Izpod zamrznjenega jezera v Rusiji so potegnili virus in ga uspešno oživili po verjetno okoli 50 tisoč letih mirovanja, poroča New York Post. Francoski znanstveniki so izrazili skrb, da bi po oživljanju »zombi« virusa, kot so ga poimenovali, svet lahko zdrsnil v novo pandemijo. Naj opozorimo, da ne gre za prvo tovrstno dejanje. Junija lani so Rusi oživili »zombi« črva, ki je bil na Arktiki zamrznjen kar 24 tisoč let.

To prinaša globalno segrevanje

K razširjanju dolgospečih virusov bi vsekakor lahko prispevalo globalno segrevanje. Z višanjem temperatur se namreč led, ki je milijone let prekrival posamezna območja, tali. S tanjšanjem njegove odeje pa bi se lahko potencialno osvobodile številne organske stvari, med njimi različni mikrobi in tudi virusi. Nekateri celo govorijo o odpiranju Pandorine skrinjice.

Kako nevarni so virusi človeku 

Raziskovalci si, ko govorijo o nevarnosti, niso edini. Eni so prepričani, da večje grožnje ne predstavljajo. Drugi se sklicujejo na odkritja, ki da so pokazala, da so »zombi« virusi po oživljanju ponovno postali sposobni okužiti, torej potencialno lahko predstavljajo grožnjo zdravju. Dejstvo pa je, da še vedno vemo premalo, kako bi se odtajani virusi in mikrobi odzvali na svetlobo, temperaturo, kisik in druge zunanje dejavnike.

Napoved babe Vange

Naj zaključimo, da se v tem delu srečata znanost in znamenita slepa baba Vanga. Ta je za leto 2022, tako pišejo nekateri mediji, napovedala odkritje dolgospečega smrtonosnega virusa v Sibiriji, ki se utegne izmakniti nadzoru. Kaj to pomeni za človeštvo ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije