PRAZNE POLICE

Še med zaprtjem države ni bilo tako: trgovine prazne, tisoči v izolaciji (FOTO)

Po odpravi ukrepov je v Veliki Britaniji zelo naraslo število okuženih, svoje je dodal zaplet z aplikacijo za samoizolacijo.
Fotografija: Ponekod v državi so police trgovin skoraj popolnoma prazne. FOTO: Darren Staples Reuters Pictures
Odpri galerijo
Ponekod v državi so police trgovin skoraj popolnoma prazne. FOTO: Darren Staples Reuters Pictures

Potem ko je Velika Britanija ukinila večino omejitev in ukrepov zaradi pandemije, je v prvem tednu močno naraslo število okuženih, soočajo se s pomanjkanjem v veleblagovnicah in kaosom zaradi aplikacije za samoizolacijo. 

Več tisoč ljudi, vključno s premierjem Borisom Johnsonom, se je moralo samoizolirati za deset dni, potem ko so dobili obvestilo aplikacije, da so bili v tesnem stiku z okuženo osebo. Tako so zabeležili rekordnih 618.903 opozoril aplikacije, ki s sporočilom 'ping' obvesti ljudi, da morajo v izolacijo, so poročali britanski mediji. 
 

Police trgovin skoraj popolnoma prazne


Ponekod v državi so police trgovin skoraj popolnoma prazne, saj je ogromno voznikov, ki dostavljajo blago in zlagalcev blaga v samoizolaciji. Nekatere trgovske verige so tako morale celo zaprti določene poslovalnice, ker preprosto ni dovolj trgovcev, kar se ni zgodilo ob nobenem od prejšnjih treh zaprtjih države. 

Tako je lastnik trgovske verige Iceland Richard Walker dejal, da so morali začasno zaposliti 2.000 nadomestnih delavcev, zaprti dve trgovini in v drugih skrajšati delovni čas. »Ironija je, da smo ves čas pandemije imeli vse trgovine odprte. To je popoln kaos,« je bil ogorčen. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije