GROZOTE VOJNE

Še kamen bi zajokal: pretresljivi posnetek dečka, ki je sam prečkal mejo (VIDEO)

Vse več ganljivih zgodb prihaja iz Ukrajine in okoliških držav, kamor ljudje bežijo pred rusko agresijo.
Fotografija: Deček je popolnoma sam prečkal mejo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Deček je popolnoma sam prečkal mejo. FOTO: Reuters

Po podatkih Združenih narodov je Ukrajino od začetka vojne zapustilo že 1,5 milijona ljudi, od tega 500.000 otrok. Mnoge otroke so starši v tujino poslali same oziroma so svojega otroka zaupali neznanim osebam. Ameriški medij CNN je objavil pretresljiv posnetek z ukrajinsko-poljske meje, kjer je deček povsem sam prečkal mejo. Med hojo je jokal. Pri sebi je imel le zimsko jakno in plastično vrečko, v kateri je nosil svoje reči. Hodil je pred neznanimi odraslimi, ki so prav tako pobegnili iz Ukrajine, piše CNN.

Večina beguncev iz Ukrajine je prišla na Poljsko

Pred dnevi je svet v jok spravila tudi zgodba komaj 11-letnega dečka, ki je zahtevno pot iz Zaporožja do ukrajinsko-slovaške meje premagal sam. »Solze imamo v očeh. To je junak večera,« so zapisali na facebook profilu slovaške policije.

»Komaj 11-letni deček iz Zaporožja je prišel na Slovaško čez mejo iz Ukrajine. Z eno plastično vrečko, s potnim listom in telefonsko številko, napisano na roki, je prišel popolnoma sam, saj so starši morali ostati v Ukrajini. Prostovoljci so ga seveda potrebno oskrbeli, ga odpeljali na toplo ter mu priskrbeli hrano in pijačo. Vse humanitarce je  pridobil s svojim nasmehom, neustrašnostjo in odločnostjo, vredno pravega junaka,« so navedli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije