POLEŽAVANJE

Samokolnice za kopalce

V Šibeniku lahko na plaži poležavate v poslikanih samokolnicah. Udobne ležalnike so si zamislili mladi, poslikali so jih osnovnošolci.
Fotografija: Takole lahko počivate na šibeniški mestni plaži.
Odpri galerijo
Takole lahko počivate na šibeniški mestni plaži.

ŠIBENIK – Kopalci na mestni plaži v Šibeniku za posedanje ob morju letos ne potrebujejo ležalnikov, tam namreč nanje čakajo prav posebni sedeži, ki so, zagotavljajo njihovi ustvarjalci, lepi in tudi zelo udobni. Pravzaprav gre za samokolnice, ki so jih poslikali lokalni šolarji. Učenci 4. razreda osnovne šole v Vidici so jih poslikali v okviru projekta Letuj na Martinski. Projekt si je izmislilo združenje Disco gimnazija. Poslikava samokolnic je del projekta Karijola Marijola, poleg četrtošolcev pa so v njem sodelovali še Urbani inkubator in Obrambno-socialna delovna zadruga Branitelj. Ustvarjalni mladi so dobili idejo, da samokolnica ni primerna le za prevažanje, ampak je lahko tudi udoben ležalnik. »Z njo se odpravimo do avtomobila, vanjo naložimo vse, kar potrebujemo, nato pa jo na plaži razloženo uporabimo kot ležalnik,« so pojasnili avtorji ideje.

Samokolnice so poslikali četrtošolci.
Samokolnice so poslikali četrtošolci.
Karijola Marijola je zaščitni znak projekta Letuj, ki poteka od 20. junija do 1. septembra. Namenjen je oživljanju mestnega kopališča. Združenje Disco gimnazija je v sodelovanju z mestom Šibenik pripravilo bogat program z glasbenimi, zabavnimi in športnimi dogodki. V nasprotju z lanskim letom, ko so na dogodek pripeljali le elektriko, bo letos poskrbljeno tudi za oskrbo z vodo iz cisterne, urejena je plaža.

Martinska leži nasproti starega del Šibenika, na polotoku na začetku pristanišča. Nekoč je bila pomembna prometna točka, leta sta bila tam kopališče in izletniška točka za vse generacije. Na pobudo mesta Šibenik, tamkajšnjega turističnega združenja in drugih bo letos tam zaživelo šest žanrsko različnih festivalov: Regius, Seasplash, Kanal, Nox, Membrain in Blast festival.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije