NOGOMETNA EVFORIJA

S koruznega polja zre Lionel Messi

Kmetijski inženir izdelal poseben algoritem za sajenje koruze. Nogometni junak zdaj viden iz zraka.
Fotografija: Kapetan argentinske reprezentance zdaj živi tudi na koruzi. FOTOGRAFIJI: Agustin Marcarian, Reuters
Odpri galerijo
Kapetan argentinske reprezentance zdaj živi tudi na koruzi. FOTOGRAFIJI: Agustin Marcarian, Reuters

Tetovaže, grafiti, majice in preštevilni spominki: vse to je preplavilo Argentino po zgodovinski zmagi na nedavnem svetovnem prvenstvu v nogometu, a slavospevu športnim junakom v domovini ni videti konca. V ospredju je seveda nogometaš številka 1 ta hip, Lionel Messi, čigar podoba po novem krasi tudi koruzno polje v Los Cóndoresu v provinci Córdoba.

Geokodiranje omogoča izbiro števila semen na kvadratni meter.
Geokodiranje omogoča izbiro števila semen na kvadratni meter.

Kmetijstvo je lahko umetnost

Kmetijski inženir Carlos Faricelli je namreč za sejalnike izdelal kodo, s katero je mogoče saditi koruzo po osupljivem vzorcu: obrazu šampiona Messija, ki je zdaj dobro viden tudi iz zraka. Faricelli, seveda nogometni navdušenec, se je takoj po odmevnem prvenstvu v Katarju odločil, da se bo tudi sam poklonil izjemni reprezentanci in njenemu kapetanu, zato je izdelal poseben algoritem za sajenje semen: geokodiranje mu omogoča izbiro števila semen na kvadratni meter in ustvarjanje različnih kontrastov oziroma intenzivnosti zelene barve, neverjetna mojstrovina pa zdaj krasi polje lastnika kmetije Maximiliana Spinazzeja. Tudi kmetijstvo je torej lahko umetnost, sta navdušena tako kmetovalec kot inženir, ponosna, da je Argentina skoraj štiri desetletja od zadnje lovorike na svetovnem prvenstvu, ki jo je domovini 1986. prislužil legendarni Diego Maradona, znova na vrhu sveta.

Algoritem je sicer na voljo vsem zainteresiranim kmetovalcem, ki bi želeli svojo podporo nogometu izraziti tudi s poljščinami, zanimanja pa je po Faricellijevih besedah menda veliko; kako bo umetniški vtis vplival na kakovost in količino pridelka, ni jasno. Argentina je sicer pri samem vrhu po izvozu koruze, uvršča se namreč na tretje mesto. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas