VOJNA V UKRAJINI

S fotografijo, ki so jo ukradli Slovencem, Rusi »dokazujejo«, da Ukrajina izdeluje umazano bombo

Uporabili so staro fotografijo dimnih detektorjev, ki so jo posneli v Sloveniji, trdili pa, da gre za radioaktivni uran in plutonij.
Fotografija: To je fotografija, posneta v Sloveniji, ki so jo Rusi uporabili za strašenje z izdelavo umazanih bomb v Ukrajini. FOTO: zaslonski posnetek
Odpri galerijo
To je fotografija, posneta v Sloveniji, ki so jo Rusi uporabili za strašenje z izdelavo umazanih bomb v Ukrajini. FOTO: zaslonski posnetek

Rusija je nedavno obtožila Ukrajino, da namerava uporabiti tako imenovano umazano bombo. Več o tem preberite tukaj. Ukrajina je to zanikala in pojasnila, da Rusija verjetno širi take obtožbe z razlogom, da bi stopnjevala vojno v Ukrajini.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so priprave umazane bombe v Ukrajini v zaključni fazi. V objavi na twitterju so svoje trditve podkrepili s fotografijami. Izkazalo pa se je, da je ena fotografija, ki so jo predstavili kot posneto v Ukrajini, na njej pa naj bi bila radioaktivna uran 235 in plutonij 239, pravzaprav fotografija, narejena v Sloveniji. Na njej pa so odsluženi detektorji dima. Kot je pojasnil eden izmed komentatorjev objave, je bila menda fotografija posneta leta 2010 v Nuklearni elektrarni Krško. Tudi napisi na izdelkih so v slovenskem jeziku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije