VEČKRAT NAPADEN TUDI KIJEV

Zračni alarm po vsej Ukrajini, eksplozija blizu Dnipra, umrla deklica (2)

V zadnjem času krepi zračne napade na Ukrajino.
Fotografija: Rusija je izstrelila šest raket in pet brezpilotnih letalnikov. FOTO: Itar Tass, Reuters 
Odpri galerijo
Rusija je izstrelila šest raket in pet brezpilotnih letalnikov. FOTO: Itar Tass, Reuters 

Iz Kijeva so sporočili, da so ruske rakete zadele letališče v bližini mesta Kropivnicki v osrednji Ukrajini. »Rusija je izstrelila šest raket in pet brezpilotnih letalnikov«, je povedal tiskovni predstavnik ukrajinskih letalskih sil Jurij Ignat.

»Na žalost nismo uspeli uničiti vseh. Od šestih raket je zračna obramba uničila štiri, dve pa sta zadeli letališče v bližini Kropivnickega,« je dejal Ignat, pri čemer ni navedel več podrobnosti.

Rusija krepi zračne napade

Kropivnicki, ki ima nekaj več kot 200.000 prebivalcev, je glavno mesto regije Kirovograd v osrednji Ukrajini in leži približno 300 kilometrov južno od prestolnice Kijev.

Rusija v zadnjem času krepi zračne napade na Ukrajino, pri čemer je ta teden z brezpilotnimi letalniki večkrat napadla tudi Kijev, medtem ko v Ukrajini trdijo, da so njihove sile pripravljene na načrtovano protiofenzivo proti ruski vojski.

Okrepili so se tudi napadi na ruska ozemlja ob meji z Ukrajino, predvsem v regiji Belgorod na jugu države, v nedeljo pa naj bi ruske sile sestrelile več brezpilotnih letalnikov tudi nad mestom Džankoj na polotoku Krim.

Preberite še:

image_alt
Zelenski: Ukrajina bo do 2024 zmagala

image_alt
Zelenski zanikal domnevni ukrajinski napad na Putina

image_alt
Zelenski: Ukrajina pred koncem vojne ne bo članica Nata

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije