NEVERJETNO

Rešil jo je napis SOS

Avstralka taborila s prijatelji in se izgubila na pohodu. Po štirih dneh jo je rešil klic na pomoč, zapisan v pesku.
Fotografija: Presrečna je, da je živa.
Odpri galerijo
Presrečna je, da je živa.

ADELAIDE – Konec tedna bi morala preživeti na čudovitem taborjenju s prijatelji, a bi zaradi slabo organiziranega pohoda skorajda umrla.

V nedeljo je namreč Deborah Pilgrim brez vsake opreme odtavala iz tabora, 100 kilometrov od mesta Adelaide. Sama se je odpravila na kratko raziskovanje okolice, ki jo tu in tam krasi kakšna zapuščena posest, a po par urah je povsem zašla in izgubila orientacijo. Z vsakim korakom se je le še oddaljevala od tabora, nazadnje pa je prispela do zapuščene vetrnice in nanjo splezala, da bi našla pot nazaj, a ji je bilo prav vse tuje. Tri dni je tavala in vsakokrat, ko je zagledala osamljeno lopo ali hišo, je upala, da bo naletela na človeka, a nikjer ni bilo žive duše. Pri eni je našla vodo, a se je z njo zastrupila in nato osem ur ležala v senci pod drevesom ter vsa vročična bruhala, dokler ni zbrala nekaj moči, da je krenila naprej.


Upanje ji je vzbudila posest, opremljena z varnostnimi videokamerami in vodo, našla je celo konzervo juhe, zdaj olajšana pripoveduje 55-letnica, ki si je skromen obrok razdelila na več še manjših in spala v senci v okolici hiše. Večkrat na dan je stopila pred kamere in nagovorila morebitne lastnike, a kaj ko naprave niso bile vklopljene! Na srečo pa je delovala tista, v bližino katere je Deborah s prstom v pesek napisala SOS. Neil Marriot, lastnik posesti, običajno vsakih par dni pogleda sliko, ki mu jo domov prenese kamera, in običajno ne opazi prav ničesar zanimivega. Tokrat pa ga je pošteno pretresel klic na pomoč, sploh glede na televizijska poročila, v katerih so redno opisovali iskalno akcijo za Pilgrimovo in kjer so že namigovali, da gospa morda sploh ni več živa. Nemudoma je obvestil policijo in reševalce, ti so 55-letnico našli k sreči nepoškodovano, le pošteno izčrpano in prestrašeno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije