Rekordnih 2806 sklec v eni uri

Krono zdaj nosi Avstralec Jarrad Young. Prejšnji rekorder jih je naredil 124 manj.
Fotografija: Tudi novi rekorder je Avstralec. FOTO: Guinnessova Knjiga Rekordov
Odpri galerijo
Tudi novi rekorder je Avstralec. FOTO: Guinnessova Knjiga Rekordov

Sposobnost delanja sklec je marsikdaj najpomembnejša ocena možatosti – v tem primeru je Jarrad Young absolutni zmagovalec. Avstralec iz Queenslanda je s podvigom prepričal tudi stroge sodnike pri Guinnessovi knjigi rekordov in se zdaj ponaša z naslovom novega rekorderja.

Preizkusite se tudi vi! FOTO: Guliver/Getty Images
Preizkusite se tudi vi! FOTO: Guliver/Getty Images
V eni uri je namreč opravil 2806 popolnih sklec, kaj takšnega ni uspelo še nikomur. Prejšnji prvak jih je opravil več kakor sto manj, uspelo mu jih je 2682, rezultat, ki si vsekakor zasluži poklon, a Carlton Williams, še en kleni Avstralec, je s ponosom predal krono mlajšemu tekmecu, sam je bil ne nazadnje na vrhu dvakrat, v letih 2014 ali 2017. Zdaj je nastopila doba rojaka Jarrada, ki se s športom ukvarja tako ljubiteljsko kot tudi poklicno, je namreč vaditelj fitnesa in zato je urjenje telesa povsem običajen del njegovega vsakdanjika.

Videoposnetek, ki je nastal v telovadnici v Queenslandu, so natančno preučili ocenjevalci pri Queenslandu in ugotovili, da so vse izvedene sklece naravnost popolne. Jarrad si je vsakih petnajst sklec privoščil nekaj sekundni predah, s čimer je po prepričanju strokovnjakov preprečil izčrpanost in usodne napake.


A Avstralčev uspeh naj bo zgled in izziv za druge junake: med karanteno so se številni sklenili uriti svoje telo in se lotili zahtevnih podvigov, zato nov rekorder v prav kratkem času ne bi presenetil. Dame in gospodje, koliko sklec pa zmorete narediti vi v eni uri? 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije