ZDRAVILIŠKA REZIDENCA

Razkrito, kje se v resnici skriva Putin: to je pravi raj v treh nadstropjih (FOTO in VIDEO)

Poglejte, kje se skriva ruski predsednik, medtem ko na ruskih ulicah besnijo protesti.
Fotografija: Posestvu ob Valdajskem jezeru. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Posestvu ob Valdajskem jezeru. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek

Ruski predsednik Vladimir Putin je zaradi protivojnih protestov pobegnil v svojo skrivno palačo blizu Valdajskega jezera, na pol poti med Moskvo in Sankt Peterburgom. Po poročanju neodvisne novinarke Faride Rustamove, ki se je sklicevala na tri zaupanja vredne vire, seznanjene s Putinovim urnikom, je ruski predsednik tja odpotoval v sredo. Tam si sprošča dušo in telo, je še pripisala v svoji objavi na telegramu. Rustamova je sicer zatrdila, da namerava Putin ostati v kompleksu vsaj do naslednjega četrtka ter da je ruski predsednik vnaprej posnel več posnetkov srečanj, ki jih nameravajo ruski državni mediji objavljati ves teden, s čimer naj bi poskušali prikriti njegovo odsotnost.

Razkošna rezidenca, kamor se je zatekel Putin. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek
Razkošna rezidenca, kamor se je zatekel Putin. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek

image_alt
Kam je izginil Putin? Takšna so namigovanja

To bržkone počne v trinadstropnem zdraviliškem kompleksu s komoro za krioterapijo in možnostjo blatne kopeli. Na voljo so tudi posebni lebdeči bazen – velika kopel, napolnjena s slano vodo, ki človeka drži na površini – in 25-metrski bazen, obdan z masažnimi kadmi in savnami, ter podij za tajsko masažo. Opremljen naj bi bil tudi s posebnim Putinovim masažnim stolom, osvetljenim s posebno infrardečo svetilko. Na posestvu ob jezeru sicer najdemo tudi konjušnico, igrišče za golf in mini golf, VIP-restavracijo s kinodvorano, bovling, sobo za bilijard in mini kazino. Dom je blizu pomembnih pravoslavnih cerkva, za katere je znano, da jih je 69-letni Putin obiskoval v kriznih časih med več kot dvema desetletjema na oblasti.

Posestvo sestoji iz več objektov, na fotografiji je njegovo zasebno zdravilišče. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek
Posestvo sestoji iz več objektov, na fotografiji je njegovo zasebno zdravilišče. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek

O Putinovem premoženju je malo javno dostopnih informacij, a po podatkih Protikorupcijske fundacije, ki jo je ustanovil ruski aktivist Aleksej Navalni, je rezidenca Putinu osebno najljubša. Organizacija Navalnega trdi, da je nepremičnina delno v lasti Jurija Kovalčuka – milijarderja, ki je opisan kot Putinov osebni bankir. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije