VOJNA V EVROPI

Razkrita največja Putinova prevara: ne Ukrajina, uničiti hoče nekaj mnogo večjega

Ruski predsednik je v zadnjih dneh dosegel pomembni zmagi.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Sputnik, Via Reuters

Medtem ko se vojna v Ukrajini nikakor noče končati, portal Thebulwark poroča, da je ruski predsednik Vladimir Putin z agresijo na to državo pravzaprav prevaral vse. Glavni cilj Putina tako ni okupacija Kijeva ali katerega koli drugega dela Ukrajine. Ruski predsednik bolj kot vse želi oslabiti zvezo Nato, ki ščiti Evropo pred njim. Dodajajo, da je Putin ta teden zabeležil dve pomembni zmagi. 

Preberite še: 

image_alt
Vse bolj živčni Putin Švedski in Finski poslal opozorilo: Ne storita tega

Prva Putinova zmaga je bila v Franciji, kjer je desničarka Marine Le Pen, podpornica ruskega predsednika, na nedeljskih predsedniških volitvah končala blizu Emanuela Macrona. Dejala je, da bo, če zmaga, Francijo umaknila iz poveljniške strukture Nata. Druga zmaga pa je bila v ZDA, kjer je 63 republikancev v predstavniškem domu glasovalo proti resoluciji, ki podpira Nato.

Tako naj bi bilo glasovanje, ki je potekalo 5. aprila, opozorilni znak. Navajajo, da Putin morda v Ukrajini res trenutno izgublja, a v ameriškem kongresu vse bolj pridobiva.

Tako portal Thebulwark opozarja, da je pred petimi leti 22 republikancev v predstavniškem domu glasovalo proti pronatovskemu zakonu, zdaj pa se je to število skoraj potrojilo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije