PO UKRAJINI ŠE ZVEZA NATO?

Putinova voditeljica: Začela se je prava vojna, še več, tretja svetovna vojna (VIDEO)

Na ruski državni televiziji so napovedali zaostrovanje razmer.
Fotografija: Putin ne popušča. FOTO: Sputnik, Reuters
Odpri galerijo
Putin ne popušča. FOTO: Sputnik, Reuters

'Posebna vojaška operacija' Kremlja v Ukrajini se je končala in začela se je tretja svetovna vojna, trdijo na ruski državni televiziji.

Preberite še: 

image_alt
Putin obiskal poškodovane vojake in jim napovedal nepričakovano (VIDEO)

Voditeljica Olga Skabejeva je dejala, da je Rusija zdaj v posebni situaciji, poroča Ukraine World. »Morda je čas, da priznamo, da je ruske posebne vojaške operacije v Ukrajini konec – v smislu, da se je začela prava vojna, še več, to je tretja svetovna vojna. Prisiljeni smo demilitarizirati ne samo Ukrajino, ampak celotni Nato.«

Kot pravi profesorica novinarstva Sarah Oates, ruska voditeljca predstavlja glas Vladimirja Putina. »Da govori o tretji svetovni vojni, kaže na spremembo državne retorike, saj je tiskovna predstavnica države. Vse, kar govori, odraža uradno stališče Kremlja.«

Ruska vojska medtem nadaljuje napade v Donbasu. Bitka za nadzor nad mestom Severodonjeck na vzhodu Ukrajine je prešla v odločilno fazo, je sporočil generalštab ukrajinske vojske.

Preberite še: 

image_alt
Ruski vojak Vadim bo sedel do smrti, v glavo usodno ustrelil civilista

Že prejšnji teden je ukrajinski zunanji minister Dmitrij Kuleba dejal, da država zdaj potrebuje težko orožje za učinkovit boj proti ruskim napadalcem na vzhodu države.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije