POSLEDICE VOJNE

Poglejte, kaj je naredila Putinova ljubica, da se izogne sankcijam

Visoko mesto v Putinovem medijskem imperiju zaseda od leta 2014, zdaj pa je njeno ime izginilo s spletne strani.
Fotografija: Ruski predsednik Vladimir Putin že vseskozi skriva svoje zasebno življenje. Putin naj bi bil s Kabajevo celo poročen, imela pa naj bi štiri otroke. Fotografija je iz leta 2004. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ruski predsednik Vladimir Putin že vseskozi skriva svoje zasebno življenje. Putin naj bi bil s Kabajevo celo poročen, imela pa naj bi štiri otroke. Fotografija je iz leta 2004. FOTO: Reuters

Potem ko so ZDA nedavno uvedle sankcije še za hčerki Vladimirja Putina in družino zunanjega ministra Sergeja Lavrova, je nekdanja gimnastičarka z zlato olimpijsko medaljo Alina Kabajeva iz strahu pred sankcijami Zahoda izbrisala svoje podatke z internetnih strani Nacionalne medijske skupine, poroča Daily Mail.

Zdaj 38-letna Alina že leta velja za ljubico 69-letnega ruskega predsednika Vladimirja Putina. Kabajeva zaseda zelo visok položaj v upravnem odboru medijskega imperija, odslej pa njenega imena ni več mogoče povezati z ruskim medijskim imperijem. Alina je bržkone želela zavarovati svoje premoženje pred zamrznitvijo. Letno naj bi po poročanju tujih medijev prejela kar 9,6 milijona evrov.

Nedavno je k sankcijam proti ruskemu propagandnemu stroju v obliki provladnih medijev pozval tudi opozicijski voditelj Aleksej Navalni. »Nacionalna medijska skupina poseduje velik del ruskega aparata laži, ki pripada Putinu, formalno pa ga upravlja Putinova ljubica Alina Kabajeva,« je iz zapora sporočil Navalni. 

Iz skupine niso pojasnili, zakaj so umaknili Alinino ime in fotografije s svoje internetne strani. V upravi imperija zaseda položaj od leta 2014, pred tem pa se nikoli ni ukvarjala z mediji.

Putin ni nikoli pojasnil svoje domnevne zveze s Kabajevo, vprašanja o zasebnem življenju zavrača. V medijih se zato velikokrat ugiba, koliko otrok pravzaprav ima Putin in s kom. Uradno priznani sta samo hčerki iz Putinovega zakona z Ljudmilo Marija in Katerina.

Odkar se na glas šušlja o razmerju med Putinom in Kabajevo, se ta redkeje pojavlja v javnosti, oglasila pa se je kmalu po napadu Rusije na Ukrajino, in sicer glede mednarodnih športnih organizacij, ki se po njene vtikajo v zadeve, ki se ne tičejo športa. Za Sport Express je izjavila: »Niso izključili nobene države, ki je sodelovala pri uničenju številnih civilistov v Jugoslaviji, Iraku, Libiji ali Siriji, zelo razjezili pa so se, ko se je Rusija odločila zaščititi Donbas in Lugansk pred nacisti.«

image_alt
O Putinovi ljubici razkrili šokantne podatke: skriva se na tajni lokaciji

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije