ZLOVEŠČ ZAPIS

Putinov guru napoveduje tretjo svetovno vojno: Prišli smo do točke, od koder ni vrnitve

Aleksander Dugin se je oglasil prvič po umoru svoje hčerke Darje.
Fotografija: Aleksander Dugin. FOTO: Maxim Shemetov, Reuters
Odpri galerijo
Aleksander Dugin. FOTO: Maxim Shemetov, Reuters

Potem ko je bila v predmestju Moskve umorjena njegova hči Darja, je vplivni ruski ideolog Aleksander Dugin, ki ga mnogi označujejo za arhitekta ruske invazije na Ukrajino, Rusom sporočil, da je »posebna vojaška operacija« v Ukrajini končana. Zlovešče je dodal, naj se pripravijo na tretjo svetovno vojno.

image_alt
Atentat? 'Putinov Rasputin' gledal, kako mu je zgorela hči (VIDEO)

V prvem besedilu, ki ga je objavil po smrti svoje hčerke, ruski ultranacionalist navaja, da je zadnji vojaški uspeh Ukrajine v regiji Harkov potrditev, da se je začela vojna Zahoda proti Rusiji, ki bi se lahko zelo hitro sprevrgla v tretjo svetovno vojno.

Aleksander Dugin. FOTO: Moscow News Agency, Via Reuters
Aleksander Dugin. FOTO: Moscow News Agency, Via Reuters

»Prelomnica sta ravno situacija v Harkovu in umik ruskih zavezniških sil. Če pustimo ob strani psihološke učinke in upravičene skrbi domoljubov, je treba poudariti, da smo prišli do točke, od koder ni vrnitve,« piše guru ruskega predsednika Vladimirja Putina in pojasnjuje, da tretja svetovna vojna ni stvar strahu ali pričakovanja, ampak je preprosto dejstvo.

Navaja, da ostaja odprto vprašanje, ali bo jedrsko orožje uporabljeno, in da verjetnost jedrske apokalipse narašča iz dneva v dan.

Ruski filozof ponavlja, da so zadnji dogodki potrditev, da je Zahod Rusiji napovedal vojno oziroma da se je že začela. 

image_alt
Putin ima asa v rokavu: zdaj uporablja to brutalno orožje (VIDEO)

»Nismo izbrali te vojne, nismo je želeli. Prav tako nismo želeli vojne z nacistično Nemčijo leta 1941 in dolgo nismo verjeli, da bo do nje prišlo – vse do samega začetka. Toda v trenutni situaciji, ko se proti nam dejanski bije vojna, to ni ključnega pomena. Zdaj je pomembno le to, da v tej vojni zmagamo in branimo pravico Rusije do obstoja,« je zapisal Dugin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije