GOSPODAR LUTK

Poglejte, s kom se Putin pojavlja v javnosti: Isti ljudje »igrajo« vojne heroje, ranjence, ...(VIDEO)

Putina so že pred tem kritizirali, da je v propagandnih javnih nastopih uporabljal igralce, zdaj pa se domneva, da je poskušal celo posnemati ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega.
Fotografija: Ruski predsednik Vladimir Putin je na letnem novoletnem nagovoru narodu na poveljstvu južnega vojaškega okrožja v Rostovu na Donu v Rusiji uporabil statiste, ki so igrali vojake. Javnosti je bilo zapisano, da naj bi šlo za vojake, ki se borijo v Ukrajini. FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Ruski predsednik Vladimir Putin je na letnem novoletnem nagovoru narodu na poveljstvu južnega vojaškega okrožja v Rostovu na Donu v Rusiji uporabil statiste, ki so igrali vojake. Javnosti je bilo zapisano, da naj bi šlo za vojake, ki se borijo v Ukrajini. FOTO: Sputnik Via Reuters

Vladimir Putin je v svojem novoletnem nagovoru Rusom uporabil statiste, ki so igrali vojake. Javnosti je bilo zapisano, da naj bi šlo za vojake, ki se borijo v Ukrajini, nekateri pa so opazili, da se nekateri od teh obrazov že dlje časa pojavljajo ob Putinovih javnih nastopih. Mlajšo plavolasko in več moških so na primer nedavno videli s Putinom in na posnetku na ribiški ladji, opazili pa so jih blizu njega pri cerkveni maši, piše The Sun.

image_alt
Putin odredil prekinitev ognja v Ukrajini

Več igralskih kot vojaških izkušenj

Nekatere od njih smo ponovno videli med Putinovim devetminutnim novoletnim govorom. Za njim so stali v vojaških uniformah, nekateri z medaljami na prsih in očitno igrali vojake z bojišča. V nekem trenutku se je Putin obrnil proti njima in jim nazdravil s kozarcem penine ter pohvalil njihov pogum.

»Ne moremo izgubiti, dokler imamo ljudi, kot ste vi,« jim je rekel.

Ruski predsednik Vladimir Putin na slovesnosti ob podelitvi vojaških redov in medalj pripadnikom vojakov, vpletenih v konflikt med Rusijo in Ukrajino. Podelil jih je igralcem, statistom. FOTO: Sputnik Via Reuters
Ruski predsednik Vladimir Putin na slovesnosti ob podelitvi vojaških redov in medalj pripadnikom vojakov, vpletenih v konflikt med Rusijo in Ukrajino. Podelil jih je igralcem, statistom. FOTO: Sputnik Via Reuters

A pronicljivi uporabniki družbenih omrežij so za Putinovim hrbtom opazili znane obraze. Tako so za svetlolasko, ki je stala tik za Putinom, zapisali, da ima, čeprav je v vojni uniformi, »več igralskih kot vojaških izkušenj«.

Anonimka za vse vloge: mornarka, vernica, vojna herojinja ...

Njo in ostale Putin očitno uporablja kot »rekvizite« za svoje javne nastope. Natančneje, za plavolasko so trdili, da je bila s Putinom kot mornar na ribiški ladji, na kateri se je nedavno slikal, da je bila vernica v cerkvi med mašo, ki je stala tik ob predsedniku, zdaj pa je je postala vojni heroj. Poleg nje so pozorni opazovalci opazili še tri moške, ki prav tako nastopajo ob Putinu v različnih vlogah.

Okoli njega so igralci v različnih vlogah. FOTO: Zaslonski posnetek, Youtoube
Okoli njega so igralci v različnih vlogah. FOTO: Zaslonski posnetek, Youtoube

Putina so že prej kritizirali, da uporablja igralce v svojih propagandnih nastopih v javnosti. Tokrat pa je poskušal posnemati ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ki je med nedavnim nenapovedanim obiskom Bakhmuta, mesta na prvi bojni črti, podelil odlikovanja dvajsetim vojakom.

Po desetih mesecih vojne v Rusiji primanjkuje celo igralcev

»Putin je želel kopirati Zelenskega, ki je prišel k ukrajinskim branilcem v Bahmut. A po desetih mesecih vojne v Rusiji manjkajo celo igralci,« je ukrajinska aktivistka in soprejemnica Nobelove nagrade za mir 2022 Oleksandra Matviichuk, ko je podelila fotografije Putinovih »igralcev« na družbenih omrežjih.

Na podoben način naj bi bil dogovorjen tudi Putinov obisk vojaške bolnišnice v Moskvi in ​​vojakov, ranjenih v Ukrajini, ki so tam okrevali. Med njimi je bil prepoznan mladenič s Putinovega prejšnjega obiska tovarne, kjer ni bil vojak, ampak delavec. Zaradi te uporabe dodatkov je The Sun Putina označil za »gospodarja lutk«, poroča net.hr.

Preberite še:

image_alt
Kako daleč bo šel Putin? Zdaj ukazal predvajanje dokumentarcev o vojni v Ukrajini

image_alt
Putinov človek norel na televiziji: Smrt je neizogibna, življenje je močno precenjeno (VIDEO)

image_alt
Odmevno v 2022: Putinovo zdravje, Titova poslednja želja in skrivnostno izginotje Mateja

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije