ZAČETEK NI URADNO OBJAVLJEN

Putin: Ukrajinska protiofenziva se je začela

Dejal je, da spopadi trajajo »že pet dni, z intenzivnimi boji včeraj in dan prej«.
Fotografija: Russian President Vladimir Putin meets with participants of the Eurasian Intergovernmental Council and the Council of CIS Heads of Government meetings, in Sochi, Russia June 9, 2023. Sputnik/Dmitry Astakhov/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Russian President Vladimir Putin meets with participants of the Eurasian Intergovernmental Council and the Council of CIS Heads of Government meetings, in Sochi, Russia June 9, 2023. Sputnik/Dmitry Astakhov/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOTO: Sputnik Via Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da je ukrajinska vojska začela dolgo pričakovano protiofenzivo, vendar pa Kijevu doslej »ni uspelo« doseči ciljev. Da se je ukrajinska ofenziva, ki so jo več mesecev napovedovali v Kijevu, že začela, so te dni ugibali tudi nekateri mednarodni mediji.

»Zagotovo lahko trdimo, da se je ta ukrajinska ofenziva začela,« je dejal Putin v video intervjuju, ki ga je na Telegramu objavil ruski novinar. Ob tem je po poročanju tujih tiskovnih agencij zatrdil, da doslej ukrajinske enote »niso dosegle svojih ciljev na nobenem odseku fronte«.

Dejal je, da spopadi trajajo »že pet dni, z intenzivnimi boji včeraj in dan prej«. Ukrajinska vojska je utrpela znatne izgube, vendar »ofenzivni potencial kijevskega režima še vedno ostaja«. »Ne bom govoril o številkah, vendar so impresivne,« je dejal ruski predsednik.

Protiofenziva poteka že nekaj dni

Ruske oblasti in vojska so v minulih dneh sporočile, da so ukrajinske sile sprožile napade v regiji Zaporožje na jugovzhodu Ukrajine, kar naj bi bila uvodna faza v protiofenzivo, da pa je ruska vojska napade odbila. Kijev je medtem zatrdil, da je glavno središče spopadov še vedno na vzhodu Ukrajine, medtem ko podrobnosti o razmah na jugu države ni podal.

Ukrajina je v preteklih mesecih trdila, da pripravlja protiofenzivo za osvoboditev območij, ki so jih zasedle ruske enote, a hkrati dejala, da začetka ne bo uradno objavila. Nekateri mednarodni mediji so ob sklicevanju na ukrajinske vojaške predstavnike že domnevali, da ukrajinska protiofenziva poteka že nekaj dni.

Preberite še:

image_alt
Šef zloglasnega Wagnerja ponorel do konca: »Dajem vam dva tedna ali pa gremo!«

image_alt
Nato dviguje v zrak 250 vojaških letal: »Želimo poslati sporočilo Putinu« (VIDEO)

image_alt
Arhivi Stasija pokazali Putinovo skrivnost: ni bil vrhunski vohun KGB, ampak ...

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije