PASJE ŽIVLJENJE

Psiček Gino jih šteje že 22

Iz Kolorada se je z lastnikom preselil v sončno Kalifornijo. Obožuje lososa in sprehode po soseski.
Fotografija: Prijatelja še iz študentskega obdobja FOTOGRAFIJI: Instagram
Odpri galerijo
Prijatelja še iz študentskega obdobja FOTOGRAFIJI: Instagram

»Ko sem ga posvojil, se mi še sanjalo ni, da je pred nama tako čudovita zgodba. Z mano je že več kot polovico mojega življenja,« je presunjen Alex Wolf, lastnik najstarejšega živečega psa, 22-letnega Gina.

Tudi ponočuje

Mešančka je posvojil v Boulderju v ameriški zvezni državi Kolorado leta 2002; Gino je bil takrat star dve leti, študent Alex pa si je najprej hotel omisliti večjega psa, a sta ga sostanovalca prepričala, da je simpatični kuža prava izbira. In še kako prav sta imela! »Gino je najbolj prilagodljivo bitje pod soncem. Če smo ponočevali, je bedel tudi on. Če smo zjutraj dolgo spali, je tudi on potegnil. Če smo deskali na snegu, se je ves čas podil za nami,« se študentskih časov spominja zdaj 40-letni Alex, ki se je po pridobljeni izobrazbi vrnil v domačo Kalifornijo, kjer je njegov najboljši prijatelj hitro vzljubil sonce in vožnjo v avtomobilu z odprto streho. Alexa je spremljal na vsakem koraku, skupaj sta se preselila v manjše stanovanje, ponosen je bil na lastnika, ko je postal nepremičninski agent in jima kupil prostorno hišo, v kateri pa sta se pozneje nadvse razveselila Rebecce Grenell, ki je zdaj Alexova zaročenka in seveda Ginova prijateljica.

Živi kot pravi zvezdnik.
Živi kot pravi zvezdnik.
»Je majhen, ampak obožuje velike pse. Ti mu vedno sledijo, kot bi bil vodja tolpe! Neverjetno energijo ima. Zdaj ni več tako živahen, zelo rad poležava in grizlja lososove priboljške. Tudi vid mu že peša, tako da ga moram budno opazovati, ko sva na prostem, a po večini se najraje kar pelje v svojem vozičku. Iz njega opazuje sosesko kot kakšen zvezdnik, poleg tega pa vsakdo najde lepo besedo zanj!«

Alex si seveda ne pripisuje vseh zaslug za Ginovo dolgo in srečno življenje; hvaležen je vsem prijateljem, ki so psa vedno velikodušno sprejeli v družbo, staršem, ki so mu odprli vrata svojega doma, ko si je še iskal streho nad glavo, partnerici, ki je Gina vzljubila že prvi dan, in seveda zanesljivim veterinarjem, ki so mu vedno pomagali z nasveti.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas