SERGEJ LAVROV

Prvi Putinov diplomat izrekel zloveščo primerjavo, omenil celo Hitlerja

24. februarja bo minilo eno leto od začetka ruske invazije na Ukrajino.
Fotografija: Ruski zunanji minister Sergej Lavrov na odkritju spomenika Davorinu Hostniku leta 2019. FOTO: Roman Šipić 
Odpri galerijo
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov na odkritju spomenika Davorinu Hostniku leta 2019. FOTO: Roman Šipić 

»Tisti, ki želijo uničiti Rusijo, sledijo usodi Napoleona in Hitlerja,« je ob dnevu diplomatov sporočil ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Kot je dejal, so pozivi k razkosanju Rusije vse glasnejši, pri čemer pa ni neposredno navedel, kdo daje takšne pozive.

image_alt
Nova vojna na obzorju? Prvi Putinov diplomat izrekel jasne grožnje: Ta država bo naslednja Ukrajina

Na ceremoniji polaganja vencev ob dnevu diplomatov je šef ruske diplomacije sporočil, da bo Rusija iz konfrontacije z neimenovanimi nasprotniki izšla močnejša in še bolj prepričana, da je potrebno vzpostaviti mednarodne odnose »na poštenih in enakopravnih odnosih, kot to zahteva Ustanovna listina ZN«, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Sergej Lavrov. FOTO: Sergei Karpukhin Reuters Pictures
Sergej Lavrov. FOTO: Sergei Karpukhin Reuters Pictures

24. februarja bo minilo eno leto od začetka ruske invazije na Ukrajino. To vojno v Moskvi uradno označujejo kot posebno vojaško operacijo, hkrati pa jo visoki predstavniki ruske politike redno opredeljujejo kot konflikt med Moskvo in Zahodom, ki vojaško pomaga Kijevu in je sprejel številne gospodarske sankcije proti Rusiji.

image_alt
Obsežni ruski napad, eksplozije po vsej Ukrajini: začela se je ruska ofenziva

»Tisti, ki poskušajo upravljati celotno mednarodno agendo, svetovne gospodarske odnose in vso mednarodno politiko so se odločili Rusiji prizadejati strateški poraz,« je sporočil Lavrov. Pri tem je dodal, da so se tisti, ki želijo Rusijo uničiti ali oslabiti, odločili slediti usodi francoskega voditelja iz 19. stoletja Napoleona Bonaparteja ali nacističnega voditelja Nemčije v času druge svetovne vojne Adolfa Hitlerja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije